- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Păcuraru: Decizia de suspendare e politică şi nedreaptă
Paul Păcuraru a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că decizia privind suspendarea sa din funcţia de ministru al Muncii este "nedreaptă şi politică".
Păcuraru a susţinut că dosarul său are două paliere politice.
Astfel, Păcuraru a explicat că primul palier politic îl reprezintă reorganizarea Ministerului Muncii, "când a fost spart monopolul forţei de muncă în străinătate", astfel încât cetăţenii români care doresc să lucreze în străinătate nu trebuie "să mai asedieze Bucureştiul" pentru obţinerea diferitelor avize, acestea putând fi obţinute din mai multe localităţi, ca urmare a transferării atribuţiilor Departamentului pentru Muncă în Străinătate şi a Oficiului de Migrare către Agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
Un al doilea palier rezultă, potrivit lui Păcuraru, din "interiorul dosarului".
"Nu am dat niciun telefon domnului Morega. Am primit mai multe telefoane să nominalizez pe un post vacant un anume domn din Târgu Jiu. Nu mă pot face vinovat nici măcar că nu am fost atent, pentru că nu am promis nimic. De cinci ani încoace, pe acelaşi post (şef la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj - n.r.) este propusă aceeaşi persoană (George Romanescu - n.r.)", a mai spus Păcuraru.
Acesta a mai explicat că dacă ar fi existat intenţia de a numi o anumită persoană pe acel post, momentul potrivit ar fi fost concursul de ocupare a acestuia. Dar, potrivit lui Păcuraru, şi în urma concursului, organizat în august anul trecut, postul este vacant.
Totodată, el a dat asigurări că a luat toate măsurile pentru ca activitatea Ministerului Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse să nu fie afectată de suspendarea sa din funcţie.
Paul Păcuraru a precizat că se va prezenta în faţa organelor judiciare de câte ori va fi necesar şi că le va ajuta să clarifice acest subiect, pentru ca suspendarea sa să fie cât mai scurtă şi să-şi reia activitatea în fruntea Ministerului Muncii.
În opinia lui Păcuraru, preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să reflecteze dacă "înghesuirea la DNA a acestor subiecte minore nu alterează substanţa instituţiei".
Acesta a mai spus că în decizia Senatului se arată că din analiza probatorie a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), respectiv înregistrarea apelurilor telefonice primite, membrii Comisiei juridice au constatat că există "o flagrantă contradicţie" între acestea şi cercetarea lui de către procurorii anticorupţie. Astfel, potrivit lui Păcuraru, Comisia juridică a vrut să returneze dosarul lui la DNA, din lipsă de probe, pentru că nu se poate stabili nicio legătură între numirea lui George Romanescu în funcţia de inspector şef şi promisiunea obţinerii unui post.
"Nu există indicii care să ateste că numirea domnului Romanescu s-a făcut cu încălcarea vreunei legi", a precizat Păcuraru.
Totodată, Păcuraru a precizat că Ilie Morega nu ştia cu ce se ocupă fiul lui şi nu a vorbit niciodată despre vreun avantaj pentru acesta.
"Ori DNA nu a trimis Senatului materialele probatorii, ori aceste elemente nu există. Avizul Senatului respectă dreptul meu de a mă adresa justiţiei", a mai spus Păcuraru, precizând că asta nu înseamnă că Senatul a constatat vinovăţia lui.
Păcuraru a adăugat că DNA ar putea şi astăzi să aibă o concluzie, deoarece cercetările s-au încheiat. El a arătat că va fi primul care va susţine demersurile justiţiei şi că va colabora cu organele de anchetă pentru aflarea adevărului.
"Acum procedura o ia de la zero, ceea ce înseamnă risipă de timp, energie şi bani", a spus Păcuraru.
Păcuraru a mai spus că în septembrie 2007, în ziua declanşării scandalului, a cerut premierului Călin Popescu Tăriceanu să îi accepte demisia din funcţia de ministru al Muncii, dar acesta a refuzat pentru că ştia despre ce este vorba şi i-a solicitat să îşi ducă mandatul la capăt.
Acesta a subliniat că dacă ştia că există o vinovăţie, nu ar fi stat pe gânduri şi şi-ar fi dat demisia de la Ministerul Muncii.
Preşedinţia a anunţat, marţi dimineaţă, că şeful statului, Traian Băsescu, a semnat, cu o zi în urmă, decretul privind suspendarea din funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse a lui Paul Păcuraru, având în vedere că DNA a început urmărirea penală faţă de acesta. Decretul a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial al României.
Ministrul Muncii, Paul Păcuraru, a fost pus oficial sub acuzare, vineri, demnitarul prezentându-se la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a-i fi aduse la cunoştinţă învinuirile.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO