- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (06.05.2015, 15:17)
- Alina Novaceanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pambuccian: La consultările de la Cotroceni a fost "un consens cu rezerve"
Deputatul Varujan Pambuccian a declarat, miercuri, că la consultările de la Cotroceni privind legea datelor personale a fost "un consens cu rezerve", arătând că un pas înapoi este că reţinerea datelor se face pe 3 ani, iar pozitivă e introducerea semnăturii electronice calificate.
Urmărește
100 afișări
Pambuccian: La consultările de la Cotroceni a fost "un consens cu rezerve" (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)
"Vorbim de un consens cu rezerve. Este vorba de proiectul de lege care se referă la retenţia datelor de trafic, care a fost declarat neconstituţional în integralitatea lui de către CC şi care acum a fost refăcut. Aici există un lucru pozitiv care apare în proiect, în primul rând nu se mai face vorbire despre datele conexe, în legătură cu datele de trafic. Partea de conexe a dispărut ceea ce este foarte bine, că acolo puteau să apară foarte multe lucruri pe care nu le poate controla nimeni. De asemenea, a apărut unn lucru pe care eu am încercat să-l introduc de multe ori şi anume obligativitatea ca fişierul electronic să fie semnat cu semnătură electronică calificată. Un pas pe care eu îl văd înapoi este termenul de retenţie. În 2008 când legea a trecut prin comisia de IT, eu am pus un termen de 6 luni, Germania are 4 luni, aici apar trei ani. De ce? Nu ştiu, pentru că directiva europeană vorbeşte de o perioadă între 6 luni şi 2 ani", a explicat Varujan Pambuccian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
El a spus că proiectul urmează să intre în dezbaterea Parlamentului, probabil sub semnătura liderilor partidelor parlamentare şi va fi adoptat în această sesiune.
"Proiectul urmează să intre în Parlament, o să poată să fie modificat, e bine să fim foarte atenţi al el. Este bine să nu se poată preleva aceste date decât cu mandat de la judecător, al doilea lucru este să nu poată fi prelevate decât în formă electronică, semnat electronic şi transmiterea lui din mână în mână să poată să fie făcută cu semnătură electronică şi, al treilea lucru, să se pună un termne mai scurt de 3 ani. Eu am propus 6 luni", a spus Pambuccian.
"Preşedintele nu vrea repede sau încet adoptarea acestui proiect, îşi urmează cursul firesc.Va fi probabil însuşit în Parlament prin semnătura liderilor partidelor parlamentare.Ne-a fost pus la dispoziţie documentul în urmă cu două săptămâni, am avut timp să-l studiem. Cred că de acum înainte putem să ne exprimăm prim amendamente în Parlament", a mai arătat Pambuccian.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate