Prima pagină » Politic » Comisiile de buget au acceptat un amendament privind Fondul naţional unic de asigurări de sănătate

Comisiile de buget au acceptat un amendament privind Fondul naţional unic de asigurări de sănătate

Cheltuielile de administrare, funcţionare şi de capital ale bugetului fondului naţional unic de asigurări naţionale de sănătate ar putea depăşi 3% din sumele colectate cu cheltuielile aferente implementării cardului naţional, potrivit unui amendament adoptat, sâmbătă seara, de comisiile de buget.
Comisiile de buget au acceptat un amendament privind Fondul naţional unic de asigurări de sănătate
09 ian. 2010, 23:14, Politic

Amendamentul, propus de deputatul UDMR Petru Lakatos, a fost adoptat cu unanimitate de voturi, la dezbaterea bugetului Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Secretarul de stat Adrian Streinu Cercel, care a reprezentat ordonatorul principal de credite cu acceptul comisiilor pentru buget, a arătat în cadrul dezbaterilor că bugetul Casei, mai mic faţă de anul 2009, va pune probleme în cursul anului 2010.

„La Ministerul Sănătăţii avem o serie de prioprităţi care sunt legate de cheltuielile de funcţionare. Problemele care or să apară probleme cu medicamente compensate şi gratuităţile, respectiv cu farmaciile cu circuit deschis”, a opinat secretarul de stat.

În ceea ce priveşte bugetul Ministerului Sănătăţii, care a fost adoptat de parlamentari cu un număr de patru amendamente ce nu prespun suplimentări de fonduri, ci reaşezări în cadrul diferitelor capitole, Streinu-Cercel a apreciat că va crea probleme în ceea ce priveşte programele de sănătate.

„Avem probleme legate de programele de sănătate. Suma care a fost alocată programelor de sănătate, de 500 de milioane, prin intervenţia Ministerului de Finanţe, a fost mutată, prin transfer, la Casa Naţională de Aasigurări de Ssănătate şi, practic, suntem descoperiţi la programele de sănătate”, a menţionat el.

Membrii comisiilor reunite pentru buget au adoptat bugetul Sănătăţii, care este de 4.191.554 mii lei, cu 6,06 la sută mai mare faţă de anul 2009.