Panouri de avertizare, pe Transăgărăşan, pentru turiştii care hrănesc urşii

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mirchea Fechet, a dispus instalarea de panouri de avertizare care să-i înştiinţeze pe turişti sau participanţi la trafic că hrănirea urşilor este interzisă pe Transfăgărăşan.

Urmărește
455 afișări
Imaginea articolului Panouri de avertizare, pe Transăgărăşan, pentru turiştii care hrănesc urşii

Panouri de avertizare, pe Transăgărăşan, pentru turiştii care hrănesc urşii

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor a anunţat recent că a dispus instalarea de panouri de avertizare menite să-i inştiinţeze pe turişti sau pe participanţii la trafic că hrănirea urşilor pe Tranfăgărăşan este interzisă şi se sancţionează cu amendă.

„Aceste panouri au fost deja trimise către CNAIR şi vor fi instalate în curând”, a declarat Mircea Fechet.

Mai mult, ministrul a menţionat că în zonele vizate vor fi instalate camere de supraveghere video „în acea situaţia în care turiştii nu respectă legea, pentru a-i sanţiona contravenţional ori de câte ori aceştia se opresc să hrănească urşii”.

„În al treilea rând, am dispus să mi se comunice în fiecare săptămână câte amenzi se aplică şi am constatat că au fost aplicate un număr însemnat de amenzi, până acum trei săptămâni”, a adăugat Fechet.

Amenzile pentru hrănirea urşilor pot ajunge la 1.500 de lei, însă pot fi reduse la 200 de lei dacă sunt plătite în maxim 48 de ore.

„Luăm în calcul modificarea legislaţiei, în sensul în care să aplicăm, când este cazul, amenzi mai mari”, a conchis ministrul Mediului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici