Blaga a fost întrebat care a fost soluţia convenită pentru unificarea grupurilor parlamentare ale PNL şi PDL.
„Noi dorim să facem acest lucru, dar vom avea şi o discuţie cu conducerea Camerei şi a Senatului, deşi sper ca până atunci să fie înregistrat PNL-ul mare în Registrul partidelor politice. Noi am primit comunicarea în prima săptămână dintre turul I şi II al alegerilor prezidenţiale, când v-am şi comunicat-o. Numai că nu s-a făcut procedura, Curtea de Apel Bucureşti nu a trimis motivarea la tribunal. Tribunalul trebuie să trimită celor două perechi de câte şase petiţionari, după care înregistrarea este făcută”, a declarat Blaga.
Totodată, co-preşedintele PNL a subliniat că alegerea liderilor grupurilor parlamentare va trebui să fie aprobată politic de conducerea partidului.
„Grupurile îşi vor alege liderul de grup, am discutat foarte clar ponderea pe care o au de fiecare dată fostul PNL şi fostul PDL la capitolul vicelideri, preşedinţi de comisie şi aşa mai departe (…) Ceea ce aş vrea însă să subliniez, un lucru extrem de important: îşi aleg parlamentarii liderul, dar validarea o va face Biroul Permanent Naţional al marelui PNL. Pentru că aşa scrie în Statut şi aşa este corect, grupurile nu sunt instituţii independente ale marelui PNL, ci îl reprezintă în Parlament”, a mai spus Blaga.