„Decizia Parchetului este de natură a genera serioase îndoieli cu privire la independenţa şi corectitudinea justiţiei. Constatăm că, deşi întreaga Românie a putut vedea imagini în care preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, asistată de secretarul Camerei, Sever Voinescu, a numărat 170 de voturi când în sală se aflau doar 80 de deputaţi, acestea nu au contat”, se arată într-un comunicat de presă transmis de PNL.
Potrivit liberalilor, în acest context, o asemenea decizie „riscă să afecteze grav nu numai credibilitatea justiţiei, ci şi încrederea opiniei publice în capacitatea instituţiilor de a aplica în mod corect şi echitabil legea, în faţa căreia toţi cetăţenii trebuie să fie egali, indiferent de funcţia pe care o ocupă la un moment dat”.
„Prezentăm acest punct de vedere în virtutea dreptului fundamental la liberă exprimare, pe fondul preocupării cu privire la funcţionarea statului de drept şi a separaţiei puterilor în România de astăzi”, se mai arată în comunicatul Departamentului de Analiză Politică şi Comunicare al PNL.
Parchetul instanţei supreme a dispus neînceperea urmăririi penale faţă de preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi secretarul Camerei Sever Voinescu, apreciind că nu a fost comisă o faptă prevăzută de legea penală sub aspectul lipsei cvorumului la şedinţa pe Legea pensiilor.