Parlamentarii ar putea rămâne fără maşini pentru deplasările în colegiu

Parlamentarii ar putea rămâne fără maşini pentru deplasări în colegiu, urmând să primească, în schimb, o sumă forfetară de 1400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport în colegiul în care au fost aleşi, potrivit unei propuneri a Birourilor Permanente, înaintată, luni, Comisiei de Statut.

Urmărește
271 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii ar putea rămâne fără maşini pentru deplasările în colegiu

Parlamentarii ar putea rămâne fără maşini pentru deplasările în colegiu

"Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat să propună Comisiei de Statut două modificări care privesc drepturile care li se cuveneau parlamentarilor. Se solicită completarea articolului 41 alin. 2 şi articolului 45 alin. 3 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, în sensul în care parlamenarii nu mai beneficiază de autoturisme în colegiile şi circumscripţiile electorale, Parlamentul fiind în imposibilitatea achiziţionării unui număr atât de mare de maşini", a declarat vicepreşedintele social-democrat al Senatului Ioan Chelaru, precizând că, dacă modificarea va fi adoptată, aleşii vor fi nevoiţi sa predea maşinile primite, urmând să primească o sumă forfetară de 1400, pentru acoperirea cheltuielile de transport în colegiu.

Chelaru a precizat că, dacă propunerea va fi votată, deputaţii şi senatorii care nu au domiciliul în municipiul Bucureşti sau judţul Ilfov vor putea primi lunar, pe durata mandatului, suma forfetară de 1400 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport din circumscripţie, în baza unei declaraţii pe proprie răspundere, care reprezintă document justificativ.

Potrivit lui Ioan Chelaru, Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au propus şi modificarea articolului 45 alin. 3 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, care face refierire la suma forfetară pe care aleşii o vor primi lunar pentru cazare.

"De asemenea, tot în aceste condiţii s-a stabilit şi modificarea articolului 45 alin. 3, în sensul în care, pentru cheltuielile de cazare se primeşte în continuare o sumă forfetară, fiecare parlamentar, indiferent unde va locui, în sensul închirierii unui spaţiu sau în cazul cazării la un hotel, să se încadreze în suma forfetară respectivă", a spus Ioan Chelaru.

Întrebat despre cuantumul sumei forfetare pentru cazare, Ioan Chelaru a afirmat că suma pe care parlamentarii o vor primi în acest scop va fi 4600 de lei.

Potrivit lui Ioan Chelaru, propunerea Birourilor Permanente ar urma să fi dezătută în Comisia pentru Statut în cursul zilelei de luni, urmând ca, marţi, raportul Comisiei pentru Statut să fie discutat în plen, fiind, cel mai probabil, primul punct pe ordinea de zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici