Parlamentarii puterii s-ar putea abţine la vot la eventuala moţiune de cenzură pe Codul Muncii

Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, miercuri, că parlamentarii din coaliţia guvernamentală s-ar putea abţine de la vot în cazul în care opoziţia va depune moţiune de cenzură pe Codul Muncii, el precizând că decizia aparţine coaliţiei şi grupului PDL.

Urmărește
4 afișări

Întrebat dacă este luată în calcul varianta de a evita votul la moţiunea de cenzură pe Codul Muncii, anunţată deja de opoziţie, Toader a precizat că, probabil, parlamentarii din arcul guvernamental vor proceda la fel ca reprezentanţii PSD şi PNL în cazul Păsat, abţinându-se.

"Cred că o să luăm aceeaşi măsură pe care au aplicat-o PSD şi PNL când au spus «băgaţi-l voi în puşcărie pe Păsat şi spălaţi-vă singuri cu problema asta» şi când peste tot au declarat «nu ne interesează, nu ne interpunem în faţa Justiţiei», dar au stat deoparte şi s-au interpus categoric", a spus Toader.

El a arătat că decizia aparţine coaliţiei.

"Deci, noi probabil că vom preceda aşa. Dar e o decizie care aparţine pe de o parte coaliţiei şi grupului. Eu nu pot să definesc poziţia noastră de acuma. Orice este posibil, dar azi nu pot să vă dau o soluţie", a spus Toader.

Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe noul Cod al Muncii marţi, 8 martie, la ora 10.00, iar parlamentarii pot depune amendamente până vineri, la ora 20.00.

Opoziţia şi-a anunţa intenţia de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după angajarea răspunderii.

Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici