- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentarii puterii s-ar putea abţine la vot la eventuala moţiune de cenzură pe Codul Muncii
Liderul grupului PDL din Camera Deputaţilor, Mircea Toader, a declarat, miercuri, că parlamentarii din coaliţia guvernamentală s-ar putea abţine de la vot în cazul în care opoziţia va depune moţiune de cenzură pe Codul Muncii, el precizând că decizia aparţine coaliţiei şi grupului PDL.
Întrebat dacă este luată în calcul varianta de a evita votul la moţiunea de cenzură pe Codul Muncii, anunţată deja de opoziţie, Toader a precizat că, probabil, parlamentarii din arcul guvernamental vor proceda la fel ca reprezentanţii PSD şi PNL în cazul Păsat, abţinându-se.
"Cred că o să luăm aceeaşi măsură pe care au aplicat-o PSD şi PNL când au spus «băgaţi-l voi în puşcărie pe Păsat şi spălaţi-vă singuri cu problema asta» şi când peste tot au declarat «nu ne interesează, nu ne interpunem în faţa Justiţiei», dar au stat deoparte şi s-au interpus categoric", a spus Toader.
El a arătat că decizia aparţine coaliţiei.
"Deci, noi probabil că vom preceda aşa. Dar e o decizie care aparţine pe de o parte coaliţiei şi grupului. Eu nu pot să definesc poziţia noastră de acuma. Orice este posibil, dar azi nu pot să vă dau o soluţie", a spus Toader.
Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament pe noul Cod al Muncii marţi, 8 martie, la ora 10.00, iar parlamentarii pot depune amendamente până vineri, la ora 20.00.
Opoziţia şi-a anunţa intenţia de a depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, după angajarea răspunderii.
Potrivit Constituţiei, Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.
Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.
Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.
În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Donald Trump afirmă că pregăteşte o întâlnire cu Vladimir Putin pentru a discuta despre războiul din Ucraina
-
Adrian Sârbu: Ordonanţa-trenuleţ nu va rezolva nimic. Bugetul României e o cutie neagră urât mirositoare. Deciziile importante ale României vor fi votate de UDMR
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:15
Lukaşenko refuză observatorii OSCE la alegerile prezidenţiale din Belarus
-
astăzi, 11:06