Parlamentarii USL nu participă la şedinţa în care Guvernul îşi angajează răspunderea pe Codul Muncii

Parlamentarii USL nu participă la şedinţa comună a celor două Camere în care Guvernul îşi angajează răspunderea asupra Codul Muncii, a anunţat, marţi, viceliderul deputaţilor PNL Eugen Nicolăescu.

Urmărește
25 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii USL nu participă la şedinţa în care Guvernul îşi angajează răspunderea pe Codul Muncii

Parlamentarii USL nu participă la şedinţa în care Guvernul îşi angajează răspunderea pe Codul Muncii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Liderii de grup ai PNL şi PSD au venit în faţa sălii de plen a Camerei Deputaţilor, unde are loc şedinţa Parlamentului pentru angajarea răspunderii Guvernului, ei anunţând ziariştii că parlamentarii USL nici măcar nu vor intra în sală.

Guvernul îşi asumă, marţi, răspunderea în faţa Parlamentului asupra Codului Muncii, proiect la care a adoptat doar opt amendamente din 144, opoziţia anunţând deja că va depune moţiunea de cenzură "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate".

USL a pregătit draftul moţiunii de cenzură, intitulată "Codul Boc - salarii mici, şomaj mare, firme falimentate", care va fi depusă imediat ce Guvernul îşi va angaja răspunderea , în text fiind înserat îndemnul adresat parlamentarilor PDL de a-l înlătura pe Emil Boc din fruntea Guvernului. Textul moţiunii are 15 pagini şi se constituie într-o înşiruire de critici la adresa politicii guvernamentale a Guvernului Boc şi a filosofiei conomice promovate de acesta.

Guvernul îşi poate angaja răspunderea în faţa Camerei Deputaţilor şi a Senatului, în şedinţă comună, asupra unui program, a unei declaraţii de politică generală sau a unui proiect de lege.

Guvernul este demis dacă o moţiune de cenzură, depusă în termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaraţiei de politică generală sau a proiectului de lege, a fost votată.

Dacă Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, după caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se consideră adoptat, iar aplicarea programului sau a declaraţiei de politică generală devine obligatorie pentru Guvern.

În cazul în care preşedintele României cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face în şedinţa comună a celor două Camere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici