- Home
- Politic
- (25.10.2023, 02:00)
- Diana Zlătescu , Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentul a aprobat cumpărarea a 32 de avioane F-35. Cât va costa cea mai scumpă achiziţie din istoria Armatei Române?
- Comisiile de apărare din Parlament au dat undă verde, cu unanimitate, pentru cea mai costisitoare achiziţie militară din istoria României, cumpărând 32 de avioane F-35 într-un program evaluat la 6,5 miliarde de dolari.
- Avioanele F-35 produse de Lockheed Martin sunt recunoscute pentru capacitatea lor multirol, furnizând capacităţi de război electronic, informaţii, supraveghere şi recunoaştere.
- Acestea sunt proiectate să opereze în diverse condiţii meteorologice şi să acopere o gamă extinsă de misiuni.
Urmărește
1440 afișări
Department of Defense
Comisiile de apărare din Parlament au aprobat cu unanimitate achiziţionarea a 32 de avioane F-35, marcând cea mai scumpă învestitură în istoria Armatei, cu o valoare de 6,5 miliarde de dolari fără TVA. Într-o mişcare surprinzătoare, cele două comisii de Apărare, din Camera Deputaţilor şi Senat, au semnat în unanimitate pentru aprobarea prealabilă a Ministerului Apărării Naţionale de a iniţia procedura de atribuire a acordurilor în cadrul programului de înzestrare menţionat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
Ursula von der Leyen, la 35 de ani de la Revoluţie: România şi Europa onorează sacrificiul românilor
Această decizie vine în urma cererii Ministerului Apărării, transmisă conducerii legislativului la sfârşitul lunii septembrie. Suma imensă de 6,5 miliarde de dolari este destinată programului de achiziţionare a 32 de avioane F-35 din SUA, o hotărâre deja luată în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) din aprilie.
Programul aprobat de CSAT include două etape de achiziţie: iniţial, două escadrile (32 de aeronave), urmate de o a doua fază cu o singură scadrilă (16 avioane). Bugetul generos va acoperi nu doar costul avioanelor, ci şi motoarele, suportul logistic, serviciile de instruire a piloţilor şi personalului, precum şi simulatoarele de zbor. De asemenea, sunt incluse în această sumă şi muniţia specială pentru lupta aeriană şi atacuri terestre.
Forţele Aeriene ale României, care dispun în prezent de avioane militare F-16 achiziţionate din Portugalia, se pregătesc să primească o nouă flotilă de F-16 din Norvegia. Însă, cu decizia de a cumpăra avioane F-35 de la Lockheed Martin, România se orientează către avioane de luptă multirol cu capacităţi de război electronic, informaţii, supraveghere şi recunoaştere. Avioanele F-35 sunt cunoscute pentru versatilitatea lor şi sunt produse de Lockheed Martin, cu principalii parteneri Northrop Grumman şi BAE Systems. Aceste avioane au trei variante principale: F-35A, cu decolare şi aterizare convenţională (CTOL), F-35B, cu decolare scurtă şi aterizare verticală (STOVL) şi F-35C, concepute pentru operaţiuni pe portavioane, transmite ALEPH NEWS.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Nicuşor Dan: Redeschidem două locuri de joacă şi un loc pentru practicarea sportului în Grădina Cişmigiu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe