Parlamentul a început dezbaterea moţiunii de cenzură

Parlamentul a început, miercuri, dezbaterea moţiunii de cenzură iniţiate de 140 de deputaţi şi senatori PSD şi intitulată "1000 de zile de haos – Sfârşitul guvernării de dreapta".

Urmărește
9 afișări
Imaginea articolului Parlamentul a început dezbaterea moţiunii de cenzură

Parlamentul a început dezbaterea moţiunii de cenzură

Şedinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu.

La şedinţă sunt prezenţi premierul Călin Popescu Tăriceanu şi miniştrii.

Birourile reunite ale celor două Camere ale Parlmentului au decis, marţi, că, potrivit cutumei, grupurilor parlamentare le-au fost alocate 171 minute pentru discursurile pe tema moţiunii de cenzură, respectiv 20 de secunde pentru fiecare parmanetar.

Astfel, PSD va avea la dispoziţie 53 de minute, PNL - 31 de minute, PD şi PRM - câte 23 de minute, UDMR - 11 minute, PC - 10 minute, minorităţile naţionale - 6 minute, parlamentarii independenţi - 14 minute, în timp ce reprezentanţilor Guvernului le sunt alocate 60 minute pentru răspunsuri.

Înaintea şedinţei Legislativului, grupurile parlamentare ale PSD s-au reunit, pentru o ultimă mobilizare a deputaţilor şi senatorilor social-democraţi pentru prezenţa la votarea moţiunii.

Până acum, au anunţat că vor vota în favoarea moţiunii PD şi PLD, care, de altfel, au spus că vor vota cu bilele la vedere, deşi Bogdan Olteanu a declarat de mai multe ori că, dacă nu se respectă principiul votului secret, va întrerupe votarea.

Şi în rândul PD există opinii contrare deciziei partidului. Deputatul democrat Liviu Nistoran a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu va vota moţiunea de cenzură a PSD, acuzând conducerea PD că a creat "o falie" între echipa de conducere şi parlamentarii democraţi. "Eu, alături de câţiva colegi de-ai mei din PD, nu vom vota moţiunea de cenzură a PSD, pentru că noi considerăm că nu este un lucru benefic ca PD să intre la guvernare. Singura majoritate posibilă, în acest moment, ar fi una PSD-PD, iar eu nu vreau aşa ceva", a declarat Nistoran. Şi senatorul PD Radu Ţârle a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că nu se va prezenta la votul moţiunii de cenzură, susţinând că protestează faţă de strategia care se conturează în ultima vreme la nivelul conducerii democrate.

PNL şi UDMR, care formează Guvernul, sunt împotriva moţiunii.

Şi conservatorii se situează pe aceeaşi poziţie, în timp ce PRM a anunţat s-ar putea retrage din sală la momentul votului.

Pentru adoptarea moţiunii de cenzură este necesar ca minimum 232 de parlamentari să voteze în favoarea acesteia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici