- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (06.07.2022, 12:50)
- Cosmin Pirv
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentul European a adoptat noul cadru de reglementare pentru serviciile digitale
Parlamentul European a adoptat actul legislativ privind serviciile digitale şi actul legislativ privind pieţele digitale, pe care Comisia Europeană le-a propus în decembrie 2020.
Urmărește
413 afișări
Potrivit unui comunicat al CE, pachetul privind serviciile digitale stabileşte un prim cadru de reglementare cuprinzător pentru platformele online de care depindem cu toţii în viaţa de zi cu zi. Aceste noi norme se vor aplica în întreaga UE şi vor crea un spaţiu digital mai sigur şi mai deschis, care are la bază respectarea drepturilor fundamentale.
După adoptarea pachetului privind serviciile digitale în primă lectură de către Parlamentul European, ambele texte trebuie să fie acum adoptate în mod oficial de către Consiliul Uniunii Europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
După ce vor fi semnate, Actul legislativ privind serviciile digitale şi Actul legislativ privind pieţele digitale vor fi publicate în Jurnalul Oficial. Ambele acte vor intra în vigoare la 20 de zile de la data publicării lor în Jurnalul Oficial în toamna acestui an.
„Parlamentul European a adoptat norme solide şi ambiţioase, primele de acest gen pe plan mondial, care reglementează platformele online. Actul legislativ privind serviciile digitale contribuie la protecţia drepturilor utilizatorilor online. Actul legislativ privind pieţele digitale creează pieţe online echitabile şi deschise. De exemplu, se pot aborda şi în mediul online discursurile ilegale de incitare la ură. Iar produsele cumpărate online trebuie să fie sigure. Marile platforme vor trebui să se abţină de la promovarea propriilor interese, să partajeze datele cu alte întreprinderi, să faciliteze mai multe magazine de aplicaţii. Pentru că răspunderea este direct proporţională cu dimensiunea platformei, sunt anumite lucruri pe care platformele mari au obligaţia să le facă şi anumite lucruri pe care nu trebuie să le facă”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreşedinta executivă pentru o Europă pregătită pentru era digitală.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Doi concurenți s-au logodit în secret, chiar în timpul filmărilor Asia Express 😲 Abia acum s-a aflat!
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:15
Ministrul de Externe din Ucraina susţine „pacea prin forţă” într-un mesaj către Marco Rubio
-
astăzi, 09:42
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE