- Home
- Politic
- (12.09.2023, 21:27)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentul European se măreşte la următoarele alegeri: România, lăsată cu buza umflată
În următoarea legislatură vor fi 720 de europarlamentari, în loc de 705, „pentru a se adapta la tendinţele demografice”, caz în care un număr de 12 ţări vor avea mai mulţi reprezentanţi.
Urmărește
1061 afișări
Parlamentul European se măreşte la următoarele alegeri: România, lăsată cu buza umflată
Parlamentul UE se extinde în vederea următoarelor alegeri europene. În legislatura viitoare, cea care va începe după alegerile din iunie 2024, locurile în Parlamentul European vor creşte: vor fi 720, cu 15 mai multe decât cele actuale.
Distribuţia lor „politică” va depinde de rezultatul votului cetăţenilor, dar distribuţia geografică a fost deja definită. Iar cele care vor beneficia cel mai mult vor fi Franţa, Spania şi Ţările de Jos/Olanda, care vor avea o creştere de câte doi europarlamentari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Schimbarea este legată de tendinţa demografică din statele membre. Pe lângă cele trei ţări deja menţionate, Belgia, Danemarca, Irlanda, Letonia, Austria, Polonia, Slovenia, Slovacia şi Finlanda îşi vor creşte reprezentarea în Camera Europeană, câştigând câte un loc. Cu o populaţie în scădere mare, România n-a primit niciun loc în plus.
Franţa cea descurcăreaţă
Mâine, miercuri, 13 septembrie, Parlamentul European va da undă verde noii repartizări, chiar dacă propunerea finală este diferită de cea prezentată de europarlamentari în iunie trecut.
Comisia pentru Afaceri Constituţionale propusese o creştere cu doar 11 locuri pentru nouă ţări (două fiecare pentru Spania şi Ţările de Jos, unul pentru celelalte). Pe listă nu era nici Belgia, nici Polonia, şi, mai presus de toate, nu era Franţa.
Apoi, mingea a trecut la Consiliul European care, pe 27 iulie (prin procedură scrisă) a dus dosarul înainte, modificând repartizarea locurilor şi adăugând încă două pentru Franţa, unul pentru Belgia şi unul pentru Polonia.
Delegaţia franceză va rămâne a doua ca număr de deputaţi europeni (în spatele Germaniei care alege 96), dar va trece de la 79 la 81 de locuri.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe