- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (27.02.2019, 15:41)
- Maria Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parlamentul l-a votat pe Constantin Florin Mituleţu-Buică preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente/ Mituleţu: AEP va desfăşura controale fără nicio problemă, dar cu respectarea legii
Plenul Reunit al Parlamentului a votat, miercuri, propunerea PSD, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente. Preşedintele AEP este desemnat pentru un mandat de 8 ani, care poate fi reînnoit o singură dată.
Urmărește
1463 afișări
Parlamentul l-a votat pe Constantin Florin Mituleţu-Buică preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente
Au fost 252 ”pentru” şi 127 ”împotrivă” pentru Constantin-Florin Mituleţu-Buică, susţinut de PSD.
De asemenea, au fost 127 voturi ”pentru” şi 252 ”împotrivă” pentru Marian Muhuleţ, propua de Opoziţie.
Parlamentarii au ales noul preşedinte al AEP prin vot secret cu buletine.
PSD l-au susţinut pe secretarul general al autorităţii, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, iar Opoziţia pe Marian Muhuleţ, vicepreşedinte AEP.
Comisiile juridice reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au validat, marţi, în unanimitate, dosarele celor doi candidaţi pentru conducerea Autorităţii Electorale Permanente.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Potrivit Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, instituţia este condusă de un preşedinte, cu rang de ministru, numit de Camera Deputaţilor şi Senat în şedinţă comună. Preşedintele este desemnat pentru un mandat de 8 ani, care poate fi reînnoit o singură dată.
Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat luni că Mircea Drăghici nu mai este propunerea PSD petru Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), acesta urmând să se ocupe de campaniile electorale, în timp ce Constantin-Florin Mituleţu-Buică va fi susţinut de PSD pentru acest post.
Preşedintele AEP, Daniel Barbu, a demisionat din funcţie pentru a candida la alegerile europarlamentare. El a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu este sigură candidatura sa, dar că a vrut să evite o „incompatibilitate etică”.
Mituleţu despre AEP:Autoritatea va desfăşura controale fără nicio problemă, dar cu respectarea legii
Noul preşedinte al AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a declarat, miercuri, în Parlament, că obicetivele sale constau în asigurarea alegerilor libere şi corecte şi a transparenţei angajaţilor.Acesta a adăugat că autoritatea "va desfăşura controale fără nicio problemă, dar cu respectarea legii".
"Mă onorează în primul rând votulîn această zi, 252 de voturi înseamnă ceva, le mulţumesc şi celor care m-au votat şi celor care nu m-au votat. Este o onoare pentru mine să preiau mandatul Autorităţii Electorale Permanente. Obiectivele sunt alegeri libere şi corecte, transparenţă şi integritate a tuturor angajaţilor Autorităţii Electorale Permanente şi tuturor persoanelor implicate în procesele electorale din acest an, din anul următor, dar şi pe viitor. Aşa cum ştiţi, am o experienţă în autoritatea electorală şi sunt convins că voi duce la bun sfârşit şi ceea ce şi-au propus preşedinţii înaintea mea cât şi obiectivele pentru viitor sunt unificarea legislaţiei electorale şi transparenţa cât mai mare procesului electoral", a declarat Constantin-Florin Mituleţu-Buică, în urma votului obţinut în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Întrebat de controlul efectuat în anul 2018 la PSD, acesta a răspuns că AEP va desfăşura controale la partidele politice "fără nicio problemă, dar cu respectarea legii".
"Autoritatea Electorală Permanentă desfăşoară consecutiv alegeri, adică în fiecare an controale la partidele fie parlamentare, fie neparlamentare şi controale pentru campaniile electorale pentru partidele care participă la alegeri şi pentru candidaţii independenţi. De fiecare sunt şi vor fi discuţii cu privire la oricare dintre controalele pe care le va desfăşura Autoritatea Electorală Permanentă deoarece vorbim de partide politice care sunt reprezentate în Parlament, au voce şi se pot exprima, drept urmare întotdeauna vor ridica probleme, în trecut ştiţi că au fost alte formaţiuni politice reprezentate în Parlament la care au fost descoperite nereguli şi în continuare Autoritatea va desfăşura controale fără nicio problemă, dar cu respectarea legii", a mai declarat acesta.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește și: Şerban Nicolae, despre modificările din Justiţie: Eu cred că nu trebuia să existe nicio OUG/ Ce spune lui Kovesi
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe