- Home
- Politic
- BCUREŞTI, (12.03.2019, 18:33)
- Alexandru Costea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Parteneriatul civil a fost respins de Comisia Juridică a Senatului
Două proiecte de lege care reglementează parteneriatul civil în România au fost respinse de către Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din cadrul Senatului, motivarea senatorilor fiind că nu se justifică un astfel de act normativ.
Urmărește
256 afișări
Parteneriatul civil a fost respins de Comisia Juridică a Senatului
“Ca şi acum două săptămâni la Comisia de drepturile omului am asistat la un deşanţ PSD cu ordin de vot negativ. Măcar de data asta i s-a permis Romaniţei Iordache, co-preşedinta ACCEPT, să prezinte punctul nostru de vedere şi să răspundă chemărilor la reinstaurarea ordinii <sociale, fireşti, naturale, biologice> pe care o invocă reprezentanta CpF”, transmite Asociaţia ACEPT pe Facebook.
Aceştia arată că au argumentat cu decizia CCR din cauza Coman, Hamilton si Asociaţia ACCEPT, care asigură dreptul la viaţă de familie pentru cuplurile din comunitate.
Totodată, ACCEPT transmite că senatorul PSD Şerban Nicolae a criticat ironic proiectul ca fiind "discriminatoriu, de vreme ce nu asigură drepturi şi pentru grupuri de 4-5 persoane".
“Aparent, în ciuda unei decizii extrem de clare a Curţii Constituţionale din iulie anul trecut care indică nevoia de recunoaştere pe cale legislativă sau juridică a drepturilor familiilor de acelaşi sex , senatorii nu au aflat încă ce înseamnă familia şi dreptul la familie”, notează reprezentanţii ascoiaţiei.
Ei se aşteaptă ca cele două iniţiative legislative să fie respinse în plenul Senatului de săptămâna viitoare.
Adrian Aciu, reprezentant al Alianţei Părinţilor din România, şi avocata Marina Ioana Alexandru, preşedintele Asociaţiei Juriştilor pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor, au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că susţinătorii acestei iniţiative legislative, precum asociaţia ACCEPT, invocă o decizie CEDO care declară că persoanele de acelaşi sex căsătorite în alt stat UE pot călătorii în drepturi depline şi în alte state europene.
Totodată, ei susţin cu tărie că UE nu poate impune ceva unui stat suveran precum România.
“Nu ni se poate impune din partea UE peste o anumită limită. S-a spus foarte clar: fiecare stat legiferează cum doreşte. Este o problemă de legiferare internă. Nu ni s-a impus un anumit punct de vedere. Dacă ni se impuneau lucruri, era clar. Trebuia să modificăm Constituţia, nu ne mai întreba nimeni dacă vrem sau nu vrem. Lucrurile erau clare. Cei de la ACCEPT o ţin una şi bună, că ni se impune. Acesta nu ar trebui să fie un argument. România nu şi-a pierdut suveranitatea şi n-o să şi-o piardă niciodată. Suntem stat suveran. Avem o conştiinţă, avem o morală, avem o cultură, avem un mod de viaţă. Nu acceptăm homosexualitate şi ideologie de gen, numai că aşa vor cei de la ACCEPT sau din altă parte, pretinzând în mod fals că UE ne impune. Nu este adevărat. În toate comisiile, inclusiv în cea de azi, senatorii au spus: Nu ni se impune nimic. Domnul Şerban Nicolae a spus acelaşi lucru. La Comisia de Drepturile Omului, alt senator a spus acelaşi lucru şi ei se prefac că nu înţeleg”, a declarat Adrian Aciu.
Aciu a afirmat că există deja instrumentele legale, în afara instituţiei căsătoriei, prin care pot exista concubinaje.
“Ne opunem cu fermitate parteneriatului civil. S-au invocat foarte multe motive pentru care noi facem acest lucru şi am punctat în special faptul că acest parteneriat se suprapune într-un mod neadecvat instituţiei căsătoriei şi contrar cum susţin unii, legislaţia românească are toate elementele necesare pentru a întocmi acte, pentru a exista concubinaje, pentru a se face succesiuni la notar. Căsătoria prevede foarte multe lucruri. Nu mai sunt necesare, în afara instituţiei căsătoriei şi în afara actelor care se pot face la notar, nu mai este necesar un astfel de parteneriat”, a spus el.
Un alt motiv invocat de cei care se opun parteneriatului civil în România este protecţia copilului.
“O altă problemă majoră este protecţia copiilor, deoarece aceste parteneriate civile se fac mult mai uşor, se desfac mult mai uşor unilateral şi creează o mare problemă cu copiii. Practic, ei nu mai au aceeaşi protecţie ca şi în cadrul căsătoriei, ei nu mai au aceleaşi drepturi şi toate acestea duc la o sumedenie de probleme”, a declarat reprezentantul Alianţei Părinţilor din România.
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:14
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
-
astăzi, 18:53