Parteneriatul stat-biserică pentru asistenţă socială, reglementat prin lege

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, proiectul de lege privind stabilirea parteneriatului dintre stat şi biserică în domeniul asistenţei sociale, prin care statul oferă sprijin unităţilor de cult pentru a furniza servicii de asistenţă socială.

Urmărește
13 afișări

Proiectul a fost adoptat cu 254 voturi "pentru", şapte voturi "împotrivă" şi cinci abţineri.

Deputatul PDL Raluca Turcan a precizat, după adoptarea actului normativ, că prin acest proiect statul oferă sprijin unităţilor de cult pentru a-şi urmări misiunea socială.

"Proiectul se derulează sub forma unui program naţional prin care unităţile de cult identifică nevoia socială, care poate să plece de la copii necăjiţi, copii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, până la vârstnici sau persoane cu dizabilităţi. După ce se creionează un proiect, se trimite la Ministerul Muncii şi, în urma evaluării criteriilor de eligibilitate, e făcută selecţia şi sunt finanţate între minimum 20% şi maximum 80%", a precizat Turcan.

Ea a precizat că pachetul de servicii sociale este unul variat, putând pleca de la complementaritatea cu serviciile sociale de stat, până la preluarea unei părţi din serviciile de asistenţă socială în timp, dacă parterneriatul se dovedeşte viabil.

Camera Deputaţilor este forul decizional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici