- Home
- Politic
- BUCURESTI, (27.08.2015, 13:35)
- Cătălina Mănoiu
Partidele au primit în luna august 464.644 de lei de la bugetul de stat
Partidele au primit, în luna august, subvenţii de la bugetul de stat în valoare de 464.644 lei, iar PP-DD, deşi a fuzionat prin absorbţie cu UNPR, a primit peste 70.000 lei, fiind pe locul trei, după PNL şi PSD.
Urmărește
199 afișări
Partidele au primit în luna august 464.644 de lei de la bugetul de stat (Foto: Shutterstock)
Partidul Naţional Liberal (PNL) a primit de la bugetul de stat, în luna august, 200.948,99 de lei, Partidul Social Democrat (PSD) 167.792,84 de lei, Partidul Conservator (PC) 16.308,77 de lei, iar Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) 7.672,36 de lei.
Partidul Poporului – Dan Diaconescu (PPDD), care recent a fuzionat prin absorbţie cu UNPR, în urma unei reuniuni comune a Conferinţei Naţionale a UNPR şi a Congresului PPDD, a primit de la bugetul de stat 70.507,92 de lei.
Partidul Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD) este formaţiunea care a beneficiat de cea mai mică subvenţie de la bugetul de stat, în luna august, respectiv 1.413,12 de lei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Sumele încasate de partide de la bugetul de stat pot fi destinate pentru întreţinerea şi funcţionarea sediilor, plata personalului, activităţi de propagandă şi organizarea de activităţi cu caracter politic, precum şi pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare în ţară şi în străinătate, arată legea privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.
De asemenea, partidele pot aloca parte din aceste sume pentru plata facturilor de telefon sau pot plăti cotizaţiile datorate organizaţiilor politice internaţionale la care este afiliat partidul politic.
Investiţiile în bunuri mobile şi imobile, necesare activităţii partidelor respective, cheltuielile de protocol, birotică, precum şi cele necesare pentru campania electorală pot să fie finanţate din banii pe care partidele le primesc de la bugetul de stat.
75% din bugetul anual acordat partidelor politice sunt împărţite partidelor politice, proporţional cu numărul de voturi primite la alegerile parlamentare, respectiv media voturilor valabil exprimate pentru Camera Deputaţilor şi Senat, dacă au realizat pragul electoral, mai arată legea privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.
Citeşte şi: Drăghici: 10% din normele de aplicare a legii finanţării partidelor contravin spiritului legii
În timp ce, potrivit sursei citate, 25% din bugetul anual acordat partidelor politice sunt împărţite partidelor politice, proporţional cu numărul de voturi valabil exprimate, primite la alegerile locale pentru alegerea consilierilor judeţeni şi consilierilor din cadrul municipiului Bucureşti, dacă au obţinut cel puţin 50 de mandate de consilier judeţean şi de consilier din cadrul municipiului Bucureşti.
Pentru partidele politice care promovează femei pe listele electorale, pe locuri eligibile, suma alocată de la bugetul de stat va fi majorată proporţional cu numărul mandatelor obţinute în alegeri de candidaţii femei.
Suma alocată anual partidelor nu poate fi mai mare de 0,04% din veniturile prevăzute în bugetul de stat.
Începând cu anul 2008, partidele politice primesc subvenţia de la bugetul de stat prin bugetul Autorităţii Electorale Permanente şi au obligaţia să înregistreze distinct în evidenţa contabilă proprie subvenţia primită.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Orașul din România în care va ninge 3 zile neîncetat, începând chiar de astăzi. Prognoza meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe