Partidele primesc integral banii din subvenţia de la stat dacă au pe listă cel puţin 30% femei

Senatul a adoptat tacit, marţi, propunerea legislativă pentru modificarea si completarea art. 18 din Legea 334/2006 privind finaţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale.

Urmărește
114 afișări
Imaginea articolului Partidele primesc integral banii din subvenţia de la stat dacă au pe listă cel puţin 30% femei

Partidele primesc integral banii din subvenţia de la stat dacă au pe listă cel puţin 30% femei

Senatul României a adoptat marţi iniţiativa legislativă prin care partidele vor primi integral banii din subvenţia de la stat doar dacă pe listele pentru alegerile locale şi parlamentare sunt cel puţin 30% femei.

Legea merge acum la Camera Deputaţilor pentru votul final.

„Spun deja de ani de zile: cu cât mai multe femei în politică, cu atât mai bine. Din păcate, suntem pe penultimul loc în Europa în ceea ce priveşte cotele de gen. Egalitatea de şanse e condiţie inclusiv pentru aderarea României la OCDE. Femeile reprezintă 52% din populaţia ţării, dar prezenţa lor în politică rămâne slabă. Ştiţi ce înseamnă asta? Politicile publice sunt făcute, în mare parte, fără experienţa femeilor. Domenii precum sănătatea, educaţia sau justiţia au nevoie de perspectiva femeilor”, spune ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Aceasta face apel la toţi colegii săi parlamentari din Camera Deputaţilor să încurajeze cu fapte concrete participarea femeilor în viaţa politică şi să dea un vot pozitiv acestui proiect de lege.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici