Partidul Giorgiei Meloni, implicat într-o controversă privind donaţiile neofasciste

Partidul premierului italian Giorgia Meloni, Fraţii Italiei, este implicat într-o controversă privind donaţiile către două fundaţii pentru a cumpăra o proprietate-simbol a neofascismului.

Urmărește
297 afișări
Imaginea articolului Partidul Giorgiei Meloni, implicat într-o controversă privind donaţiile neofasciste

Partidul Giorgiei Meloni, implicat într-o controversă privind donaţiile neofasciste

O controversă a izbucnit la sfârşitul săptămânii după ce o investigaţie realizată de publicaţiile italiene La Repubblica şi Domani a dezvăluit că o fundaţie legată de partidul premierului Giorgia Meloni a donat 30 000 de euro pentru cumpărarea unei proprietăţi simbol ale neofascismului, relatează Euractiv.

Fundaţia Alianţa Naţională, strâns legată de partidul Fraţii Italiei al lui Meloni, a contribuit la achiziţionarea fostului sediu al Mişcării Sociale Italiene (MSI).

După cel de-al Doilea Război Mondial, Mişcarea Socială Italiană a atras simpatizanţi fascişti şi, ani mai târziu după ce a fost dizolvată, majoritatea susţinătorilor săi s-au alăturat partidului Fratelli d'Italia, condus de Meloni.

Publicaţia italiană Domani a relatat vineri că fundaţia a ajutat Acca Larentia, un grup neofascist care celebrează în mod deschis teroriştii de extremă dreapta, să achiziţioneze un nou sediu în Via Acca Larentia din Roma în iulie anul trecut, notează The Times.

În fiecare an, la 7 ianuarie, simpatizanţi ai extremei drepte se adună la sediul respectiv pentru a comemora uciderea a trei militanţi neofascişti cu saluturi fasciste.

Sandro Ruotolo, deputat european din partea Partidului Democrat (S&D), a susţinut că proiectul lui Meloni privind un partid conservator „nu este credibil”, deoarece „legăturile dintre liderul partidului Fraţii Italiei şi grupurile de extremă dreaptă legate de epoca fascistă rămân”.

Presupusele legături ale lui Meloni cu extrema dreaptă au fost analizate încă de la alegerea sa în urmă cu doi ani. Fraţii Italiei, fondată în 2012, s-a ridicat din cenuşa Alianţei Naţionale, succesoarea MSI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici