"Nu cred ca omul doi în stat, care este preşedintele Senatului, să nu aibă posibilitatea… Că el se numeşte astăzi Mircea Geoană, mâine se va numi altcineva, în următorul mandat, nu asta este important. Important este ca această autoritate care este omul doi în stat să aibă acces la aceste informaţii care ţin de siguranţa naţională şi de modul cum este gestionată România. Nu mi se pare deloc ieşit din comun ca acest lucru să se întâmple", a spus Boc, la postul public de televiziune.
Întrebat de ce această decizie nu a fost luată mai demult dacă măsura era atât de utilă, premierul a răspuns: "Pentru că ceilalţi nu au avut inspiraţia să o facă".
Întrebat în continuare dacă vor mai intra şi alte persoane în CSAT, Boc a răspuns negativ.
"Nu avem o asemenea intenţie şi nici nu s-a discutat o altă modalitate. Este o chestiune să ai, pe deoparte, omul numărul doi în stat, pe de altă parte ai puterea executivă, să ai şi putererea legislativă reprezentată într-o asemenea structură, pentru că preşedintele Senatului este cel care ţine de drept locul preşedintelui României. Este firesc ca o asemenea persoană să aibă acces în CSAT, să aibă informaţiile disponibile, să fie parte la deciziile care se iau", a spus Boc.
Citeşte şi
Guvernul a modificat Legea CSAT, pentru ca Geoană să participe la şedinţele Consiliului