Paul Brânză şi Gigi Chiru,în turul doi pentru şefia PDL Constanţa, Mircea Banias a pierdut alegerile

Preşedintele Autorităţii Navale Române, Paul Brânză, şi directorul Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa, Gigi Chiru, au intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor pentru şefia organizaţiei judeţene Constanţa a PDL, iar actualul preşedinte interimar, Mircea Banias, a pierdut alegerile.

Urmărește
15 afișări

Paul Brânză şi Gigi Chiru au abţinut câte 238 din cele 700 de voturi exprimate la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL şi au intrat în cel de-al doilea tur al alegerilor pentru şefia filialei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Senatorul Mircea Banias, care conduce interimar filiala din august 2008, a obţinut 222 de voturi.

Cel de-al patrulea candidat la şefia PDL Constanţa, Nicolae Ciucă, a obţinut un singur vot.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, care participă la Consiliul de Coordonare Judeţean al PDL, i-a mulţumit lui Mircea Banias pentru modul în care a condus organizaţia şi a spus că speră ca acesta să rămână în echipa PDL Constanţa.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei peste 700 de delegaţi începuseră să voteze în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor.

Paul Brânză este născut în anul 1953, iar în 1976 a absolvit Academia Navală "Mircea cel Bătrân" din Constanţa, unde a fost coleg cu preşedintele Traian Băsescu.

Din anul 2005, Brânză lucrează la Autoritatea Navală Română. În perioada 15 februarie 2005 şi mai 2007 el a ocupat funcţia de director general al Autorităţii Navale Române, iar din mai 2007 până în decembrie 2008 a fost directorul Direcţiei de Inspecţie şi Securitate Navală din cadrul ANR. Din decembrie 2008 el este directorul general al Autorităţii Navale Române.

Presa locală a relatat, de-a lungul timpului, despre prietenia între Paul Brânză şi preşedintele Traian Băsecu.

În decembrie 2010, Paul Brânză declara pentru un post local de radio că a fost încurajat de preşedintele Traian Băsescu să candideze la şefia filialei judeţene a PDL Constanţa.

"Am avut discuţii cu domnul preşedinte. La început nu m-a încurajat, dar acum, cu situaţia politico-socialo-economică ce trebuie schimbată în judeţul Constanţa, mi-a cerut să particip la alegerile pentru preşedinţia organizaţiei", declara Paul Bânză, precizând că discuţia cu şeful statului a avut loc înainte de scandalul rambursărilor ilegale de TVA, în care a fost vehiculat şi numele lui Mircea Banias.

Paul Brânză şi Traian Băsescu au fost asociaţi în societatea Triton Company SA, înfiinţată în 1992 şi la care amândoi au deţinut câte 20 la sută din acţiuni.

"Nu prea a fost bine cât a fost Traian asociat. Nu ne mai mergea afacerea. Între timp, a fost numit ministrul Transporturilor, iar noi nu mai puteam să încheiem contracte pentru că toată lumea se ferea de el. Traian ne spunea tot timpul să nu facem una, să nu facem alta, motivând că presa este cu ochii pe el. Atunci, nu ştiu cum s-a reuşit, dar în 2005, Băsescu s-a retras şi ne-a vândut nouă acţiunile cu 950 milioane la aceea vreme. Când a ieşit din firmă, ne-am bucurat. Noi nu puteam să-i spunem lui să plece, că nu merge treaba. După ce a ieşit, am început să avem şi contracte. Ulterior m-am retras şi eu, pentru că eram şi director la ANR”, declara Paul Brânză în iulie 2010, pentru o publicaţie locală.

Paul Brânză a intrat în Partidul Democrat în 1998.

Gigi Chiru, în vârstă de 45 de ani, este director al Inspectoratului Judeţean în Construcţii Constanţa din octombrie 2009.

El este membru PDL din 2004, iar din 2008 este vicepreşedinte al PDL Constanţa. De altfel, la alegerile de sâmbătă el şi-a depus candidatura şi pentru un post de vicepreşedinte sau prim-vicepreşedinte al organizaţiei.

După ce şi-a anunţat candidatura la şefia PDL Constanţa, aproximativ 200 de membri ai PNL s-au înscris în PDL, spunând că cred în proiectul politic al acestuia.

Gigi Chiru a fost consilier local la Eforie în perioada 2004-2008. El a candidat, în 2004 şi 2008, la Primăria Eforie şi de fiecare dată a piedut alegerile în turul al doilea. De asemenea, Chiru a candidat şi într-un colegiu din Constanţa pentru Camera Deputaţilor, în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici