Paul Stănescu, după AUDIEREA sa în comisia SPP: Până la CEX demisia mea nu o aveţi. Nu cunosc pe nimeni de la SRI/ De ce l-ar fi ales pe el Lucian Pahonţu

Vicepremierul Paul Stănescu este audiat, la ora transmiterii acestei ştiri, în comisia parlamentară specială de anchetă privind activitatea SPP, presa neavând acces la lucrările şedinţei. Paul Stănescu a declarat că demisia este un act unilateral şi nu şi-o va depune până la următorul Comitet Naţional Executiv, care va decide mai departe.

Urmărește
1250 afișări
Imaginea articolului Paul Stănescu, după AUDIEREA sa în comisia SPP: Până la CEX demisia mea nu o aveţi. Nu cunosc pe nimeni de la SRI/ De ce l-ar fi ales pe el Lucian Pahonţu

Vicepremierul Paul Stănescu este audiat în comisia SPP. Presa nu are acces la şedinţă

"Va decide CEX . Demisia e un act de voinţă unilaterală. Până la CEX demisia mea nu o aveţi (...) Respectăm cu toţii votul din CEX. Nu am făcut niciun pas înapoi. Eu nu fac paşi inapoi, menţin ceea ce am spus. Nu mi-e frică de nimeni. Nu am nimic în spate să îmi fie teamă şi ce ar fi bine pentru partid şi România, am spus cu curaj. Chiar dacă îmi ia cineva carnetul de partid, eu rămân un om de stânga", a declarat Paul Stănescu, întrebat de posibila sa demisie.

Acesta spune că relaţia din partid este una bună, iar semnatarii scrisorii vor rămâne în PSD. "Să nu insinueze cineva că noi nu susţinem programul de guvernare", a spus Stănescu.

Întrebat dacă Niculae Bădălău a trădat tabăra nemulţumiţilor, acesta spune că nu ştie.

Legat de telefonul lui Liviu Dragnea, Stănescu recunoaşte că nu i-a răspuns: "Dacă vrea să vorbească cu mine, vorbesc cu el. Nicio problemă. M-a sunat la telefon (Dragnea – n.r.) şi nu i-am răspuns, ca să vadă şi el cum e să nu răspunzi la telefon".

„Nu ştiu pe nimeni de la SRI. Habar nu am cine este generalul Dumbravă”

Vicepremierul a declarat, întrebat dacă a avut discuţii cu fostul general SRI Dumitru Dumbravă despre scrisoarea din partid prin care i-a cerut demisia lui Liviu Dragnea, că nu ştie cine este Dumbravă şi nu cunoaşte „pe nimeni de la SRI”.

„Nu ştiu pe nimeni de la SRI. Am auzit şi eu public de domnul general Dumbravă, habar nu am cine este”, a declarat, marţi, la Parlament, vicepremierul Paul Stănescu, întrebat despre afirmaţia lui Liviu Dragnea potrivit căreia semnatarii scrisorii din partid ar fi avut discuţii cu fostul general SRI Dumitru Dumbravă.

Stănescu a adăugat că s-a întâlnit cu directorul SRI, Eduard Hellvig, însă pe vremea când acesta era ministru al Dezvoltării, şi de atunci nu au mai vorbit nici măcar la telefon.

„L-am cunoscut pe domnul Hellvig, a fost o perioadă ministrul Dezvoltării, ne-am întâlnit de mai multe ori fiind preşedinte de Consiliu Judeţean şi ultima dată cred că m-am întâlniti cu dl Hellvig când s-a inaugurat baza militară Deveselu. Nu am avut nici pe telefon altă discuţie”, a explicat vicepremierul.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, într-o emisiune televizată, despre cei opt membri CEx care au votat pentru demisia sa din funcţie şi au criticat în public anumite aspecte din partid, că „nu vor mai face parte din echipă” dacă vor continua să îşi atace formaţiunea.

„Au fost opt oameni care au votat în CEx şi eu le doresc succes în continuare (...) Toţi ceilalţi colegi care au acordat sprijinul în continuare au spus <Ne-am şi plictisit, cum se mai trezeşte cineva, cum punem iar în discuţie chestiunea asta>. Toţi cei care au venit să susţină au venit cu mandat de la judeţele respective. Noi avem obiective mari de atins în continuare. Este nevoie de orice membru de partid, de orice lider de partid. Depinde de fiecare cum îşi va gestiona prestaţia în perioada următoare. Dacă va înţelege că dincolo de planuri, ale lor sau ale altora din afara partidului, este mai important ce facem cu această ţară, sunt bineveniţi. Dacă vor continua cu această atitudine, cu tot felul de întâlniri secrete, întâlniri cu Dumbravă de la SRI sau cu alţii, comunicări cu Iohannis sau nu, este problema lor, dar nu vor mai face parte din echipă”, a declarat, duminică seară, la România TV, preşedintele PSD Liviu Dragnea.

Vicepremierul: Probabil Pahonţu m-a ales pe mine pentru că eram vicepreşedinte PSD

Paul Stănescu a declarat, după audierea de marţi din Comisia de anchetă a SPP, că probabil Lucian Pahonţu l-a ales pe el pentru că deţinea funcţii în PSD, unele pe care le are şi acum. Acesta a adăugat că nu are nevoie de serviciile SPP şi că primeşte note informative de la SRI.

"Ceea ce v-am spus public sunt cele spuse şi în Comisie. Alte elemente de noutate nu sunt. Eu am depus jurământul la mijlocul lunii octombrie. În luna noiembrie mi-a fost transmis un mesaj de la domul director SPP, Păun. Şi mesajul a fost <<Ştii, Dragnea până în martie ar putea fi istorie şi că eu aş putea avea protecţie din partea lui Pahonţu>>. Bineînţeles răspunsul meu a fost furibund <<categoric, nu>>. Pahonţu să nu mă mai caute niciodată. <<Omul acesta pe care nu-l cunosc m-a luat de prost>>, acesta a fost răspunsul meu", a afirmat vicepremierul Paul Stănescu, la finalul audierii în Comisia SPP.

El a adăugat că întâlnirea dintre el şi prietenul său a avut loc „în biroul Ministerului Dezvoltării, nu a fost la o cârciumă sau în altă parte”.

„Nu face parte din niciun partid politic, am spus şi la Comisie, nu face parte din nicio structură militară, SPP, SRI, SIE, sau alte structuri”, a adăugat Stănescu despre prietenul său.

Vicepremierul a adăugat că este „100%” sigur că mesajul a venit de la Lucian Pahonţu dar nu are dovezi în acest sens.

Întrebat dacă le-a spus parlamentarilor care este numele prietenului, Stănescu a răspuns: „Nu l-am spus şi nu-l voi spune niciodată pentru că nu am acordul lui”.

Întrebat de ce crede că a fost ales de Lucian Pahonţu, vicepremierul Stănescu a replicat: "Şi acum deţin anumite funcţii. Eram şi vicepreşedinte al partidului. Poate erau interesaţi de cineva cu funcţie".

Vicepremierul a adăugat că încă din perioada Guvernului Tudose a renunţat la paza SPP, decizie pe care nu o regretă şi că primeşte informări şi se simte protejat de SRI.

„Eu am intrat în Guvern în octombrie 2017. De la început i-am spus lui Mihai Tudose că eu nu vreau SPP. Nu am simţit niciodată nevoia să mă protejeze cineva. Nici acum nu regret şi în continuare cât o să mai fiu în această demnitate publică nu o să am nevoie, pentru că toate informaţiile noi le primit de la SRI, orice demnitar, orice ministru, prin note informative, aşa că din punctul acesta al informaţiei eu cred că suntem foarte bine protejaţi de SRI”, a indicat Stănescu.

Social-democratul a mai precizat că nu ştie dacă şeful SPP, Lucian Pahonţu, a făcut propuneri şi altor colegi.

Vicepremierul Paul Stănescu a fost audiat, marţi, în comisia parlamentară specială de anchetă privind activitatea SPP, într-o şedinţă cu uşile închise. Şi fostul şef SPP, Dumitru Iliescu, a fost invitat, marţi, la audierile Comisiei.

Liderul PSD Liviu Dragnea a relatat, la începutul anului, că un prieten al vicepremierului Paul Stănescu a fost trimis de şeful SPP, Lucian Pahonţu, pentru a-i spune că Dragnea va fi "executat", iar Stănescu va fi "protejat" şi va ajunge preşedinte al social-democraţilor.

Curtea Constituţională a decis, pe 18 septembrie, respingerea sesizării de neconstituţionalitate formulată de PNL cu privire la înfiinţarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Pază şi Protecţie (SPP) în activitatea unor partide politice.

Pe 4 iulie, plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a adoptat un proiect de hotărâre prin care se înfiinţează Comisia comună de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a SPP în activitatea unor partide politice şi a liderilor formaţiunilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici