Pauliuc, despre legile care ar permite doborârea dronelor ruseşti: Aşteptăm proiectele de la Guvern

„Noi aşteptăm proiectele de lege din partea Guvernului”, spune preşedintele Comisiei de Apărare din Senat, Nicoleta Pauliuc, despre modificarea legislaţiei pentru a permite doborârea dronelor ruseşti care intră în spaţiul aerian al României.

Urmărește
265 afișări
Imaginea articolului Pauliuc, despre legile care ar permite doborârea dronelor ruseşti: Aşteptăm proiectele de la Guvern

Pauliuc, despre legile care ar permite doborârea dronelor ruseşti: Aşteptăm proiectele de la Guvern

„Comisia de apărare, toţi colegii care am fost astăzi participanţi la întâlnire, suntem deschişi, ca de fiecare dată, asigurăm suportul, dezbaterea şi procedura. (...) Din punct de vedere legislativ, noi aşteptăm proiectele de lege din partea Guvernului, tehnic, cred că Ministerul Apărării. Din câte am înţeles, legea este la Guvern, are toate avizele şi urmează să intre în şedinţă de guvern. Este o formulă agreată. Noi am cerut anumite lămuriri pe partea legislativă. Am spus foarte clar că e nevoie ca aceste legi să îşi înceapă procesul legislativ şi să fie adoptate”, spune Nicoleta Pauliuc.

Ea spune că modificarea legilor trebuie făcută cât mai repede.

„Le cerem public instituţiilor care au atribuţii pe avizarea proiectului de lege să dea concursul ca ele să intre cât mai repede în Guvern”, adaugă preşedintele Comisiei de Apărare din Senat.

Întrebată de drona care a survolat recent spaţiul aerian românesc, ea spune: „Din explicaţiile pe care le-am avut, o parte sunt clasificate. Nu avem cum să le spunem, dar ne-au dat asigurări că evaluarea dacă o ţintă, o dronă, este ostilă sau nu, să face de un colectiv de specialişti”.

Pauliuc i-a invitat, miercuri, la discuţii pe reprezentanţii Ministerului Apărării, după ce fragmente ale unei drone de origine rusească au fost găsite în judeţul Tulcea.

Echipe din MApN, în cooperare cu specialişti din Serviciul Român de Informaţii şi Ministerul Afacerilor Interne, au cercetat luni proximitatea localităţii Periprava, judeţul Tulcea, de unde au ridicat fragmente ale unei drone de origine rusească.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici