PC: Funeriu să demisioneze; oare EBA şi Udrea luau bacalaureatul dacă dădeau acum?

PC cere demisia ministrului Educaţiei, a inspectorilor şcolari şi a directorilor liceelor unde nimeni nu luat bacalaureatul, a declarat, luni, deputatul PC Florentin Gust, el adresând, retoric, o întrebare lui Daniel Funeriu: "Oare doamna EBA, doamna Udrea luau balalaureatul dacă dădeau acum?".

6 afișări

Gust a cerut PDL, într-o conferinţă de presă, să explice în ce direcţie se îndreaptă sistemul de educaţie.

Potrivit lui Gust, Funeriu a ieşit cu "aroganţă" şi a spus că sistemul de eduaţie este la răscruce şi priveşte bacalaureatul ca pe o chestiune de reuşită. "Eu spun că sistemul educaţiei este în punctul în care s-a pus cruce", a adăugat deputatul conservator.

"PC cere demisia ministrului Educaţiei, dar şi a inspectorilor şcolari din zonele unde există licee unde nimeni nu a promovat bacalaureatul, dar şi demisia tuturor directorilor acestor şcoli, iar PDL trebuie să explice care este direcţia sistemului de educaţie", a afrmat Florentin Gust.

El a mai spus că rezultatele examenului de bacalaureat va avea implicaţii în sistemul universitar, arătând că va exista "în cascadă colaps universitar", deoarece 60% dintre elevii care au terminat liceul nu se pot înscrie la facultate.

"Am o întrebare retorică pentru domnul Funeriu: Oare doamna EBA, doamna Udrea luau balalaureatul dacă dădeau acum? Eu cred că nu. Aşa că Funeriu trebuie să discute cu Emil Boc despre ce se întâmplă în învăţământul românesc", a mai spus deputatul PC.

În acest an, promovabilitatea la bacalaureat este de 44,47% la nivel naţional, înaintea contestaţiilor.

Ministerul Educaţiei a înregistrat 661 de eliminări la prima sesiune a bacalaureatului, candidaţii daţi afară de la test pentru fraudă nemaiputând susţine examenul în toamna acestui an şi nici în vara anului viitor.

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, că demisia ministrului Educaţiei, Daniel Funeriu şi înlocuirea acestuia cu o persoanlitate recunoscută şi apreciată, "capabilă de viziune", se impune cât mai repede.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici