PC le solicită parlamentarilor puterii să-şi exprime votul la moţiunea de cenzură

Preşedintele PC, Daniel Constantin, le-a cerut, luni, parlamentarilor puterii să îşi exprime votul cu ocazia dezbaterii moţiunii de cenzură a USL.

Urmărește
7 afișări

"Facem un apel încă o dată la cei care mai au o minimă decenţă să vină să-şi exprime votul şi să-şi exprime mesajul pe care electoratul le-a transmis atunci când i-a votat să-i reprezinte in Parlamentul Romaniei", a arătat el.

Liderul conservator a precizat că subiectul legat de şansele ca acest document să fie adoptat în Parlament a fost discutat atât în Biroul Executiv Central al PC cât şi în şedinţa USL.

Liderul PC a arătat că parlamentarii puterii au ocazia să arate românilor, celor care i-au trimis în Parlamentul României, respectul pe care îl au pentru aceştia. "Dacă decid încă o dată să asculte de decizia de partid de a sta în băncile Parlamentului, vor arăta încă o dată că nu îşi onorează funcţia şi nu îi reprezintă în niciun fel pe cei care au decis ca ei să fie reprezentanţii aceastora în Parlament.
Pe de altă parte, el a criticat decizia conducerii Camerei Deputaţilor de a nu permite accesul publicului în sala de plen, pentru a asista la lucrări", a spus liderul conservator.

Pe de altă parte, el s-a referit şi la subiectul legat de participarea la dezbaterile din Parlament.

"Este pentru prima dată, şi constatăm cu regret acest lucru, când conducerea Camerei Deputaţilor, în special, decide ca dreptul prevăzut de Constituţie la articolul 68, cu privire la participarea la şedintele plenului reunit al Parlamentului României este îngrădit", a susţinut preşedintele PC.

El a apreciat că motivul invocat de Camera Deputatilor, respectiv cazul Sobaru, "nu stă în picioare".

Guvernul şi-a asumat, în 8 martie, răspunderea pe Codul Muncii, iar parlamentarii PSD, PNL şi PC au depus o moţiune de cenzură, care va fi dezbătută şi votată miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici