PC va negocia cu partidele din Camera Deputaţilor pentru adoptarea legii de reducere a TVA

PC va negocia cu toate partidele politice şi cu toate grupurile parlamentare din Camera Deputaţilor pentru adoptarea legii privind reducerea TVA la alimentele de bază, a declarat, sâmbătă, la Cluj-Napoca, preşedintele PC, Daniela Popa.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului PC va negocia cu partidele din Camera Deputaţilor pentru adoptarea legii de reducere a TVA

PC va negocia cu partidele din Camera Deputaţilor pentru adoptarea legii de reducere a TVA

Aceasta a afirmat că PC are un astfel de proiect de lege încă din 2006, a fost aprobat de Senat şi se află de peste un an la Camera Deputaţilor, neavând avizul comisiilor şi al plenului.

„PSD a iniţiat, săptămâna trecută, un proiect legislativ similar cu al PC. Pentru noi este mai puţin important cine se semnează în josul acestui proiect de lege. Ştie toată lumea că este iniţiativa PC. Că suntem semnaţi numai noi, că se semnează PSD, că suntem co-semnatari ai iniţiativei, este mai puţin important. Suntem convinşi că, împreună, vom reuşi să trecem acest proiect de lege şi de Camera Deputaţilor”, a spus liderul PC.

Popa a subliniat că PC va depune toate eforturile pentru a se adopta acest proiect legislativ.

„Vom negocia cu toate partidele, cu toate grupurile parlamentare din Camera Deputaţilor în aşa fel încât această lege să fie adoptată. Parcursul este mult mai uşor decât iniţierea unei moţiuni de cenzură”, a mai spus Popa.

Aceasta a recunoscut că la nivelul UE nu există o politică unitară privind TVA redus la alimentele de bază, în Marea Britanie fiind TVA de „zero” la sută, iar alte ţări de 3-5%.

„Pentru România este necesară această reducere a TVA la alimentele de bază, pentru că o categorie importantă a populaţiei, pensionarii, nu reuşeşte să şi le obţină şi are greutăţi în asigurarea nivelului de trai”, a explicat preşedintele PC.

Senatorii au adoptat, miercuri, o iniţiativă legislativă care prevede reducerea la 5% a taxei pe valoarea adăugată (TVA) la alimentele de bază - pâine, carne, lapte, ulei vegetal şi zahăr. Senatul a adoptat această iniţiativă legislativă în calitate de primă Cameră sesizată. Forul decizional în acest caz este Camera Deputaţilor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici