PCM Covasna cere ca 15 martie să fie zi nelucrătoare

Conducerea Partidului Civic Maghiar (PCM) Covasna a lansat un apel către conducerile instituţiilor publice şi ale firmelor din judeţ ca în 15 martie să îi lase pe angajaţi să sărbătorească Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, adică acea zi să fie nelucrătoare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
5 afișări

Preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef, a lansat, miercuri, într-o conferinţă de presă, un apel către conducerile tuturor instituţiilor publice şi societăţilor comerciale din judeţ prin care solicită ca în 15 martie angajaţii să primească o zi liberă.

"PCM Covasna cere conducerilor instituţiilor publice şi ale firmelor ca pe data de 15 martie toţi angajaţii să poată sărbători liber Ziua Maghiarilor", a declarat Kulcsar Terza.

El a reamintit că aleşii locali ai PCM din Covasna au înaintat spre dezbatere, în peste 30 de consilii locale, o hotărâre adoptată la Adunarea Aleşilor Locali din Ţinutul Secuiesc cu privire la stabilirea zilei de 15 martie ca sărbătoare oficială în zonă.

"Noi nu suntem în Parlamentul României, drept urmare doar acest instrument îl avem la dispoziţie. Din păcate, Prefectura Covasna a atacat în contencios unele hotărâri adoptate în acest sens de consiliile locale şi cere revocarea lor", a spus liderul PCM Covasna.

Potrivit acestuia, legislaţia interzice orice fel de discriminare, iar PCM Covasna consideră că maghiarii, secuii au dreptul să sărbătorească, în 15 martie, Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni este marcată, anual, aproape în fiecare localitate din judeţul Covasna.

Cu această ocazie au loc spectacole, ceremonii religioase şi comemorative în şcoli, biserici şi la monumentele mai multor eroi.

Manifestările principale au loc în centrul municipiului Sfântu Gheorghe şi la Târgu Secuiesc, unde se vor organiza adunări populare la care sunt aşteptaţi să participe mii de localnici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici