PCM: O alianţă între PCM, CNS şi CNMT ar putea forţa UDMR să îşi corecteze linia politică

Vicepreşedintele PCM, Fazakas Tibor, consideră că numai o alianţă între PCM, CNS şi CNMT ar putea "forţa" UDMR să îşi corecteze linia politică şi să acţioneze în privinţa autonomiei şi a menţinerii reprezentării în Parlament a comunităţii maghiare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Urmărește
3 afișări

Vicepreşedintele PCM, Fazakas Tibor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Sfântu Gheorghe, că, în opinia PCM, la Congresul UDMR nu s-a întâmplat nimic deosebit care ar fi produs "o schimbare radicală" în viaţa Uniunii, adăugând că "acel miez consistent" care s-a constituit în jurul noului preşedinte al Uniunii, Kelemen Hunor, nu înseamnă altceva decât continuarea "doctrinei Marko", care are scopul de a rămâne la putere.

Fazakas a criticat, totodată, faptul că la Congres s-a vorbit "foarte puţin" despre problemele economice, sociale, despre autonomie, un deziderat "extrem de important" pentru secuime.

"Se pare că UDMR vrea să ţină în continuare această problemă a autonomiei într-un stadiu al metafizicii, respectiv «e, nu e», înlocuind măsurile concrete pentru realizarea acestui deziderat cu altele secundare, cum ar fi autonomia culturală şi reorganizarea regiunilor de dezvoltare, o descentralizare mai pronunţată", a afirmat Fazakas.

El a spus că la Congresul UDMR a văzut toate partidele româneşti care au "curtat" UDMR.

"S-au văzut şi rafinamentul şi profesionalismul celor din UDMR care s-au adaptat perfect politicii practicate pe malul Dâmboviţei, pentru că am văzut acolo (la Congres - n.r.) toate partidele româneşti, inclusiv pe cele din opoziţie, curtând UDMR", a spus Fazakas.

Fazakas a afirmat că, văzând lista invitaţilor şi participanţilor la Congres, a putut constata că UDMR este "în continuare dispusă să facă alianţă cu oricine", fie cu un partid de stânga, fie din aripa liberală, dacă acest lucru ajută Uniunea să rămână la putere.

Potrivit sursei citate, în urma Congresului a reieşit că, în schimb, organizaţiile maghiare, precum CNMT, condus de Tokes Laszlo, CNS şi PCM nu sunt între potenţialii parteneri de alianţă ai UDMR.

"De aici, putem să tragem concluzia că dacă vrem să forţăm UDMR să îşi corecteze linia politică în sensul de a răspunde cerinţelor alegătorilor, atunci cei care nu au fost invitaţi la Congres trebuie să îşi strângă rândurile", a spus Fazakas.

Potrivit sursei citate, numai o alianţă între PCM, CNS şi CNMT ar putea "forţa" UDMR şi pe noul preşedinte al formaţiunii, Kelemen Hunor, să îşi modifice linia politică.

"Mă gândesc la acele principii, lucruri necesare pe care le dorim cu toţii, şi anume menţinerea reprezentării în Parlament a maghiarimii şi autonomia.
Nu prin fraze şi promisiuni în programe, ci în mod real, ca acest deziderate să se pot realiza", aspus Fazakas.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici