PCM va iniţia declanşarea referendumului pentru ca Ţinutul Secuiesc să devină o regiune separată

Partidul Civic Maghiar va iniţia, în urma unor discuţii cu preşedinţii consiliilor judeţene din secuime, declanşarea referendumului pentru ca Ţinutul Secuiesc să formeze o regiune separată în urma reorganizării administrative a ţării, transmite corespondentul MEDIAFAX.

5 afișări

Vicepreşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Fazakas Tibor, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în această perioadă reprezentanţii formaţiunii vor iniţia întâlniri cu preşedinţii consiliilor judeţene din Covasna şi Harghita, precum şi cu consilierii judeţeni din scaunul Mureş şi vor cere organizarea unei şedinţe comune, la care participanţii să îşi exprime dorinţa ca, în urma reorganizării administrative a ţării, judeţele Covasna, Harghita şi o parte din Mureş să fie grupate într-o entitate separată, în regiunea Ţinutul Secuiesc.

Fazakas Tibor a spus că PCM consideră necesară declanşarea referendumului în această zonă despre reorganizarea administrativă a ţării, având în vedere că doar locuitorii Ţinutului Secuiesc pot avea un cuvânt de spus în această problemă.

Vicepreşedintele PCM a afirmat că, deşi zilele acestea nu se discută despre reorganizarea administrativă a ţării, "această linişte nu trebuie să îi adoarmă pe civicii maghiari".

Din acest motiv, a spus Fazakas, Partidul Civic Maghiar a propus organizarea unei mese rotunde, la care să participe toate organizaţiile politice şi civile maghiare, la care să se dezbată problema reorganizării administrative a României.

Ca al doilea pas, PCM iniţiază organizarea unei şedinţe comune a consiliilor judeţene din Covasna şi Harghita, la care să se alăture şi consilierii judeţeni din scaunul Mureş, a afirmat vicepreşedintele PCM.

Potrivit acestuia, participanţii la această şedinţă vor trebui să îşi exprime dorinţa ca, în urma reorganizării administrative a ţării, judeţele Covasna, Harghita şi o parte din Mureş să fie grupate într-o entitate proprie, în regiunea Ţinutul Secuiesc, şi să se decidă asupra declanşării referendumului pe marginea acestui subiect.

Fazakas Tibor a adăugat că doar astfel localnicii îşi pot exprima punctele de vedere.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici