PD cere Guvernului suspendarea taxei de primă înmatriculare

Deputatul PD Monica Iacob Ridzi a cerut, duminică, Guvernului să suspende taxa de primă înmatriculare, să adopte o formă nediscrimatorie agreată de UE şi să returneze contribuţiile plătite deja de cetăţenii români.

2 afișări
Imaginea articolului PD cere Guvernului suspendarea taxei de primă înmatriculare

PD cere Guvernului suspendarea taxei de primă înmatriculare

Europarlamentarul Monica Ridzi a susţinut că Guvernul trebuie să suspende taxa de prima înmatriculare, calificată chiar de către Comisia Europeană drept injustă faţă de cetăţeni şi neconformă cu legislaţia comunitară.

Ea a cerut Executivului să adopte o formă a acestei taxe agreată de Uniunea Europeană, care să nu discrimineze consumatorul român.

Potrivit reprezentantei PD, Guvernul trebuie să returneze cele 154 de milioane de euro, reprezentând contribuţiile încasate deja la buget prin această taxă.

Deputatul democrat a arătat că taxa impusă de Guvern este "foarte mare în raport cu veniturile românilor", "pune presiune mai mare pe cei care au venituri mai mici" şi este "extrem de nepopulară".

"Domnul Tăriceanu - acest patron spiritual al industriei auto şi patron efectiv al unor mari reprezentanţe auto din România - nu se poate detaşa de grupurile de interese care-l dirijează, chiar dacă sacrifică interesul cetăţeanului român şi imaginea României în UE", a acuzat Iacob Ridzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici