PD invită partidele, în special PSD, să susţină proiectul democrat pentru uninominalul majoritar

Preşedintele PD Emil Boc a declarat, joi, după întâlnirea cu şeful statului, că PD invită toate partidele, mai ales PSD, să discute şi să susţină proiectul de lege privind uninominalul majoritar introdus de PD la Senat.

Urmărește
3 afișări
Imaginea articolului PD invită partidele, în special PSD, să susţină proiectul democrat pentru uninominalul majoritar

PD invită partidele, în special PSD, să susţină proiectul democrat pentru uninominalul majoritar

Boc a spus că în condiţiile în care 100.000 de cetăţeni pot iniţia o lege ordinară, iar 500.000 de cetăţeni pot reforma Constituţia, nu înţelege de ce 4.000.0000 de români nu pot schimba, în urma votului dat, sistemul electoral.

"Invităm toate partidele, în special PSD, care are un proiect asemănător cu al nostru, să susţină proiectul de introducere a votului uninominal majoritar", a spus Boc.

El a menţionat că diferenţele între proiectul PD şi cel al PSD nu sunt majore. "Proiectul nostru prevede mai puţini parlamentari. Proiectul PSD prevede că parlamentarii sunt aleşi cu majoritatea celor prezenţi la vot, iar proiectul nostru se referă la majoritatea celor înscrişi pe listele electorale", a spus Boc, precizând că din punctul de vedere al democraţilor aceste diferenţe pot fi surmontate.

Boc a fost întrebat dacă s-a discutat cu preşedintele despre legea electorală asumată de Guvern, liderul PD răspunzând că nu s-a discutat despre acea lege care se află în control de constituţionalitate şi în legătură cu care se aşteaptă un răspuns din partea Curţii Constituţionale.

El a mai afirmat că PD îşi va susţine legea în Parlament chiar şi în condiţiile în care Traian Băsescu va promulga în cele din urmă uninominalul asumat de Guvern.

Liderul PD a mai fost întrebat dacă în cadrul întâlnirii cu şeful statului aceasta şi-a asumat eşecul de la referendum.

"Nu văd despre ce eşec poate fi vorba în condiţiile în care 4 milioane de români şi-au exprimat sprijinul pentru votul uninominal majoritar", a spus Boc.

Boc a mai fost întrebat dacă şeful statului le-a reproşat ceva în legătură cu votul de duminică. "Nimic", a răspuns Boc, la care ziariştii au insistat: "Nimic, nimic?", la care Boc a reluat: "Nimic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici