PD propune includerea avantajelor grupelor de muncă pentru recalcularea pensiilor

Liderul democrat, Emil Boc, a declarat, luni, că PD a iniţiat o propunere legislativă, pe care o va introduce la Camera Deputaţilor, în care se arată că pensiile trebuie recalculate astfel încât să fie luate în calcul avantajele grupelor de muncă.

Urmărește
6 afișări
Imaginea articolului PD propune includerea avantajelor grupelor de muncă pentru recalcularea pensiilor

PD propune includerea avantajelor grupelor de muncă pentru recalcularea pensiilor

Emil Boc a anunţat că PD va depune la Camera Deputaţilor un proiect de lege prin care să realizeze "procesul de recalculare şi de stabilire a unui sistem echitabil de acordare a pensiilor, prin luarea în calcul a avantajelor pe care grupele de muncă le realizează".

El a spus că proiectul a fost anunţat de către fostul ministru al Muncii Gheorghe Barbu încă din luna martie 2007, el vizând recalcularea pensiilor pentru 1,8 milioane de pensionari.

La rândul său, Gheorghe Barbu a arătat că proiectul prevede majorarea punctajului de pensie cu 50%, pentru grupele 1 de muncă, şi respectiv cu 25% pentru grupele 2 de muncă.

Democratul a mai arătat că guvernanţii actuali vorbesc foarte mult despre problema pensiilor, deşi până acum nu au făcut nimic în acest sens.

Majorarea pensiilor anunţată pentru data de 1 ianuarie 2008 va fi devansată cu două luni, pensiile urmând să intre în plată la 1 noiembrie 2007, a anunţat, joi, premierul Călin Popescu Tăriceanu, fără însă să precizeze procentul cu care se vor majora pensiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici