PD va începe demersurile în instanţă pentru desfiinţarea Alianţei DA

PD va începe, săptămâna viitoare, procedurile judiciare de desfiinţare, pe cale juridică a Alianţei D.A., după ce PNL a distrus-o din punct de vedere politic, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele democrat Emil Boc, citat de corespondentul MEDIAFAX.

1 afișare
Imaginea articolului PD va începe demersurile în instanţă pentru desfiinţarea Alianţei DA

PD va începe demersurile în instanţă pentru desfiinţarea Alianţei D.A.

"Am aşteptat până în ultimul ceas să vedem dacă mai este posibilă o refacere a Alianţei D.A. printr-o guvernare PD-PNL-PLD, dar nu este posibil. Vom începe de săptămâna viitoare demersurile juridice, pe lângă cele politice, pe care colegii liberali le-au pus la punct privind distrugerea Alianţei, ca din punct de vedere juridic ea să fie desfiinţată”, a declarat Boc.

Potrivit acestuia, procedura prevede ca una din cele două părţi să ceară instanţei desfiinţarea Alianţei D.A.

"Proba supremă a desfiinţării juridice a Alianţei o constituie eliminarea PD de la guvernare de către PNL, contrar prevederilor protocolului PD-PNL”, a mai afirmat Emil Boc, care a adăugat că după sentinţa de desfiinţare, teoretic, numele Alianţa D.A. ar mai putea fi folosit dacă nu este protejat la OSIM.

Ruperea efectivă a Alianţei D.A. a avut loc odată cu învestirea Cabinetului Tăriceanu II, din care PDnu a mai făcut parte. Atunci, liderulPD Emil Bocl-a acuzat pe premierul Călin Popescu Tăriceanu că a distrus Alianţa D.A.,primul-ministru replicând că, de fapt, democraţii au fost cei care prin acţiunile lor au sabotat alianţa. Până în prezent, niciuna dintre părţi nu s-a adresat justiţiei pentru a cere desfiinţarea Alianţei DA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici