PD va vota la vedere în favoarea moţiunii de cenzură

PD va vota la vedere în favoarea moţiunii de cenzură iniţiate de PSD, a anunţat, luni, liderul democrat Emil Boc, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului.

Urmărește
1 afișare
Imaginea articolului PD va vota la vedere în favoarea moţiunii de cenzură

PD va vota la vedere în favoarea moţiunii de cenzură

Emil Boc a adăugat că nu înţelege "răbufnirea" preşedintelui Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, de a interzice dreptul constituţional de a renunţa la caracterul secret al votului.

"PD va vota pentru moţiunea de cenzură, cu bilele la vedere, pentru a exista transparenţă totală a modului în care ne exercităm votul", a precizat Emil Boc.

El a arătat că votul la vedere nu reprezintă o încălcare a Constituţiei sau a Regulamentelor Camerelor.

"Securitatea votului şi caracterul secret al acestuia este o garanţie pentru fiecare parlamentar, dacă doreşte să nu îşi expună punctul de vedere. În condiţiile în care el renunţă la acest demers, nimeni nu-l împiedică şi nu-l poate opri să prezinte transparent votul", a susţinut Boc.

Potrivit preşedintelui PD, caracterul secret al votului este conferit fiecărui parlamentar, dacă vrea să îl exercite. "Dacă eu vreau să renunţ la acest caracter, nimeni nu mă poate opri să îmi prezint modalitatea de vot transparent", a spus Boc.

El a spus că nu înţelege "zbaterea", "răbufnirea de ultim moment" a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, care a anunţat că va întrerupe şedinţa dacă va constata că votul este supravegheat în vreun fel.

Ironic, Boc a întrebat unde a fost Olteanu când s-a votat suspendarea preşedintelui Băsescu şi când a fost învestit Cabinetul Tăriceanu II, în ambele cazuri existând parlamentari care au votat la vedere.

"Parlament nu e un SRL, unde fiecare ar trebui să voteze după interesul privat al lui X sau Y. E vorba de interesul naţional al României", a arătat Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici