PDL Bucureşti îl acuză pe Oprescu: Toată această atitudine este o lipsă de recunoştinţă şi o dovadă de moralitate îndoielnică

Călin Murg, şeful grupului PDL din CGMB, l-a acuzat, sâmbătă, pe primarul general Sorin Oprescu de "lipsă de recunoştinţă şi moralitate îndoielnică", susţinând că acesta se "victimizează" reclamând lipsa de sprijin a CGMB şi a guvernelor PDL, deşi a beneficiat de suportul acestora.

Urmărește
230 afișări
Imaginea articolului PDL Bucureşti îl acuză pe Oprescu: Toată această atitudine este o lipsă de recunoştinţă şi o dovadă de moralitate îndoielnică

Sorin Oprescu (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Toată această atitudine este o lipsă de recunoştinţă şi o dovadă de moralitate îndoielnică a edilului-şef", a afirmat Murg, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PDL Bucureşti.

El a arătat că Oprescu a intrat în campanie, s-a întors la vechii "camarazi de arme" din PSD şi a "inventat un scenariu bazat pe declaraţii mincinoase şi iresponsabile la adresa PDL", deşi timp de patru ani a afirmat constant că a găsit soluţii de colaborare cu CGMB în care majoritatea a aparţinut PDL, dar şi cu guvernele lui Emil Boc.

"Peste noapte lucrurile s-au schimbat, a devenit candidat, a simţit probabil că există Silviu Prigoană care are toate şansele să îi ia locul. E trist pentru că Oprescu a fost sprijinit patru ani de Guvern şi Consiliu, iar acum pe ultima sută de metri trebuie să devină victimă (...) Atâta vreme cât am guvernat, relaţiile au fost civilizate, acum e nevoie de discursul victimei. Nu îi face cinste şi e păcat, pentru că am colaborat cu bune, cu rele, am traversat mandatul, iar acum a devenit un agent de propagandă al USL", a spus Murg.

De asemenea, Murg a spus că majoritatea PDL din CGMB nu s-a comportat cu Oprescu în ultimii patru ani aşa cum s-a comportat majoritatea PSD din Consiliu în perioada când primar general a fost Traian Băsescu.

Consilierul PDL în CGMB a evidenţiat că, din cele 1.647 de proiecte care au trecut prin Consiliu în ultimii patru ani, au fost respinse numai 215, adică 13%, ceea ce denotă practic că tot ce s-a realizat în mandatul lui Oprescu a fost cu sprijinul majorităţii PDL.

"O opoziţie la proiecte a existat numai atunci când ne-am îndepărtat de principiul fundamental că trebuie să avem o bază legală şi una solidă financiară, iar aceasta a fost pe tema principalelor proiecte de infrastructură ale oraşului sau a subfinanţării regiilor", a spus Murg.

El a susţinut că Oprescu a beneficiat şi de sprijinul guvernărilor PDL, în condiţiile în care 89% din bugetul PMB vine de la Guvern, iar restul din fonduri proprii şi fonduri europene. Murg a precizat că între 2008 şi 2012 PMB a primit în total de la Guvern 726 de milioane de lei pentru subvenţionarea gigacaloriei, în condiţiile în care aceasta a fost una dintre temele predilecte ale lui Oprescu. De asemenea, potrivit lui Murg, Oprescu a beneficiat de sprijinul important al Guvernului şi în finalizarea Pasajului Basarab, a stadionului Arena Naţională, derularea lucrărilor la diagonala nord-sud, a staţiei de epurare a apelor uzate de la Glina, administrarea celor 21 de spitale din Capitală.

"Grupul PDL încheie acest mandat cu fruntea sus, pentru că au fost realizate toate proiectele mari de infrastructură începute în mandatele Băsescu şi Videanu. Proiectele nu i-au aparţinut lui Sorin Oprescu, ci PDL. Este evident că realizările, proiectele iniţiate de Sorin Oprescu au fost puţine, dar nu e vina noastră. El trebuia să lase în desfăşurare proiecte importante pentru oraş, iar probleme sunt destule", a concluzionat Murg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici