PDL Bucureşti: ONG-urile nu doresc rezolvarea problemei câinilor fără stăpân

PDL Bucureşti susţine că ONG-urile nu doresc rezolvarea problemei câinilor fără stăpân, menţionând totodată că i-a instruit pe cei care distribuie materiale de informare în stradă să prezinte corect prevederile legii şi că a stabilit un număr de semnături pe care să le strângă activiştii cu funcţii.

Urmărește
302 afișări
Imaginea articolului PDL Bucureşti: ONG-urile nu doresc rezolvarea problemei câinilor fără stăpân

PDL Bucureşti: ONG-urile nu doresc rezolvarea problemei câinilor fără stăpân (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax foto)

"ONG-urile care militează împotriva legii PDL privind rezolvarea problemei maidanezilor dezinformează de o manieră extrem de gravă opinia publică atunci când vorbesc despre o lege care ar urma să impună eutanasierea ca singura soluţie. Şi există două motive: fie nu au citit legea şi nu cunosc ce prevede ea, fie nu sunt interesaţi să rezolve problema câinilor fără stăpân. Modificarea legislativă presupune doar crearea unui cadru pentru ca administraţia locală, după consultarea comunitaţii, să poată decide ce soluţie aplică. Legea obligă administraţiile locale să ia o decizie asupra felului în care va rezolva problema câinilor maidanezi: sterilizarea acestora şi întoarcerea lor în stradă, sterilizarea şi plasarea lor în adăposturi ale municipalităţii sau eutanasierea. Nu există niciun element legislativ care să încurajeze aplicarea ultimei variante în detrimentul celorlalte. Practic, se creează doar posibilitatea ca administraţia locală să ia o decizie pentru rezolvarea acestei probleme. Cu cât vom aştepta mai mult în această stare, cu atât situaţia se va înrăutaţi", se arată într-un comunicat de miercuri al democrat-liberalilor bucureşteni.

PDL Bucureşti precizează că i-a instruit pe toţi membrii săi care distribuie materiale de informare în stradă să prezinte corect prevederile legii, în sensul celor trei soluţii din care Consiliul General urmează sa aleagă apoi.

"Având în vedere că propunerea legislativă nu avantajează vreuna dintre cele trei soluţii, toţi cetăţenii Capitalei (şi cei care iubesc maidanezii, militând pentru sterilizare, şi cei care sunt în favoarea eutanasierii) pot susţine în egală măsură demersul PDL", continuă sursa citată.

PDL Bucureşti menţionează de asemenea că a stabilit un număr de semnături pe care trebuie să le aducă fiecare activist cu funcţie al partidului în favoarea legii. "Decizia luată reprezintă strategia internă a organizaţiei de mobilizare a activului de partid, care trebuie să intre în contact cu cetaţănii şi să prezinte corect prevederile legii pe care ne-am asumat-o politic", explică democrat-liberalii bucureşteni.

"Atragem atenţia asupra faptului că ONG-urile, din 2002 şi până acum, de la oprirea campaniei iniţiate de primarul Traian Băsescu de eutanasiere, au avut timpul necesar pentru a găsi şi propune soluţii. Nu au făcut însă nimic, pentru că existenţa problemei le garantează lor continuitatea şi atragerea diverselor fonduri. În momentul în care nu ar mai exista maidanezi pe străzile oraşelor, nu ar mai fi nevoie de ONG-uri care să militeze pentru drepturile lor. Deci, ONG-urile sunt direct interesate ca problema să existe în continuare. Pentru că ele din asta trăiesc. PDL îşi exprimă încă o dată determinarea de a susţine până la capăt acest proiect legislativ. Românii, în general, şi cetaţenii Capitalei, în special, trebuie să ştie că există suficientă voinţă politică pentru a duce la capăt un demers pe care PDL îl consideră pozitiv în procesul de creştere a nivelului calităţii vieţii şi siguranţei locuitorilor, mai ales a celor din oraşe", se mai arată în comunicat.

PDL Bucureşti îi îndeamnă totodată pe reprezentanţii ONG-urilor "să citească legea înainte de a se lansa în comunicate de presă cu valenţe politice". "Este minima dovadă pe care pot să o ofere în sprijinul ideii că vor să rezolve cu adevărat problema maidanezilor", conchide sursa citată.

Votul final al Ordonanţa privind gestionarea câinilor fără stăpân a mai fost amânat în ultimele săptămâni, democrat-liberalii declanşând o campanie de strângere de semnături pentru susţinerea legii, în timp ce asociaţiile de protecţie a animalelor solicită respingerea ordonanţei.

Deputaţii au adoptat, în octombrie, pe articole, proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân, în forma Comisiei de Administraţie, care prevede că eutanasierea câinilor va fi decisă de administraţia locală după consultarea cetăţenilor din localitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici