PDL:Guvernul Ponta vrea să suplinească lipsa banilor în buget cu noi taxe, lovind în clasa de mijloc

PDL critică intenţia Guvernului de a impune noi impozite şi taxe, vicepreşedintele PDL Raluca Turcan declarând, joi, că Guvernul Ponta vrea să suplinească lipsa banilor din buget cu noi taxe, loveşte în clasa de mijloc şi distruge cota unică.

Urmărește
488 afișări
Imaginea articolului PDL:Guvernul Ponta vrea să suplinească lipsa banilor în buget cu noi taxe, lovind în clasa de mijloc

Raluca Turcan (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

"Incompetenţa Guvernului Ponta loveşte din nou. Pentru că de la preluarea puterii s-au ocupat doar de război politic şi n-au guvernat, acum vor să suplinească lipsa banilor din buget cu noi taxe", a declarat Turcan.

Ea a adăugat că Guvernul loveşte în clasa de mijloc şi distruge cota unică.

"Zero investiţii, zero fonduri europene, însă mai multe taxe. Guvernul de stânga loveşte în clasa de mijloc şi distruge cota unică. Soluţia pentru România de azi o reprezintă investiţiile, atragerea fondurilor europene, crearea de locuri de muncă, stimularea muncii, încurajarea oamenilor de afaceri şi a proprietăţii", a mai spus Turcan.

Reforma impozitării proprietăţii va pune un accent mai puternic pe principiul solidarităţii, care presupune taxe mai mari pentru persoanele cu proprietăţi multiple, şi nu afectează cetăţeanul mediu şi veniturile curente, a declarat pentru MEDIAFAX Liviu Voinea, secretar de stat în Finanţe.

"Vrem să fie mai pregnant principiul solidarităţii, adică impozitez mai puternic stocul de bogăţie. Nu impozitez fluxul actual de venituri, îl las 16%, dar îl impozitez mai mult pe cel care are mai multe case, mai multe proprietăţi, fără să fie afectat cetăţeanul mediu, care are în proprietate, de regulă, 60 de metri pătraţi", a explicat Voinea.

Anterior, el a declarat că va face o vizită în Suedia pentru a prelua de acolo normele de aplicare a plăţii TVA la încasare, ocazie cu care va analiza şi sistemul suedez de taxare a proprietăţii, atât pentru limitarea excepţiilor, cât şi pentru întărirea principiului solidarităţii.

Statul va impozita şi piscinele construite pe proprietăţile individuale, la fel cum se taxează clădirile sau terenurile, Finanţele fiind decise să elimine cât mai multe din excepţiile privind impozitul pe proprietate, pe venit şi pe profit, afirmă Liviu Voinea, secretar de stat în Finanţe.

"Ca un exemplu de scutiri, noi impozităm casa, impozităm terenul, dar nu impozităm piscina. După părerea mea, ar trebui, şi se va introduce un impozit pe piscină. Mă repet, o reformă a bazei de taxare a proprietăţii, care să vizeze reducerea excepţiilor şi principiul solidarităţii nu va afecta cetăţeanul de rând", a menţionat secretarul de stat.

Casele moştenite, care în prezent nu sunt tratate fiscal ca o a doua locuinţă, ar putea fi reconsiderate şi incluse în taxarea pentru proprietăţi multiple, într-un termen de 6 luni - 1 an de la succesiune, afirmă secretarul de stat în MFP Liviu Voinea, argumentând că urmaşii au opţiunea vânzării.

Românii care vor transmite Fiscului informaţii privind fapte de evaziune ale unor persoane sau companii ar putea primi stimulente fiscale sau facilităţi, aşa cum se întâmplă şi în alte state, a declarat secretarul de stat în MFP Liviu Voinea, care va studia legislaţia "denunţătorului" din Suedia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici