PDL îi felicită pe elevii care au luat bacalaureatul: Ministerul nu e responsabil pentru rezultate

PDL îi felicită pe cei 90.765 de elevi care au promovat examenul de bacalaureat şi le urează succes celor care se vor prezenta în toamnă la examen, a declarat purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, arătând că nu există nicio responstabilitate a ministerului pentru rezultate.

4 afișări

"Doresc să transmit felicitările naostre tuturor celor sau fiecăruia dintre cei 90.765 de elevi care au reuşit, care au promovat examenul de bacalaureat organizat în aceste zile. Îi felicită mai ales pentru că, urmare a acestui examen, a felului în care a fost organizat, pot fi siguri că diploma lor de bacalaureat are valoare, că probează seriozitate şi competenţă. Toţi aceşti tineri au de ce să fie mândri", a precizat Sever Voinescu după şedinţa BPN a PDL.

Voinescu a precizat că le doreşte succes tuturor celor care nu au reuşit şi se vor prezenta în toamnă la examenul de bacalaureat. "Vrem să felicităm cadrele didactice din învăţământul preuniversitar care au supravegheat buna desfăşurare a acestui examen şi care au corectat, cadre didactice care au dovedit ceea ce noi ştiam deja: că în România se poate organiza un bacalaureat corect şi onest, dacă există voinţă politică şi voinţă guvernamentală pentru asta", a adăugat Sever Voinescu.

El a mai spus că singura diferenţă între bacalaureatul organizat în acest an şi cel din anii trecuţi este aceea că anul acesta s-au introdus camere de luat vederi în sălile de examen.

Întrebat care este responsabilitatea ministerului pentru rezultatul de la bacalaureat, Sever Voinescu a precizat că nu există nicio resonsabilitate a ministerului pentru rezultate, ministerul fiind cel care a organizat "un examen corect".

Sever Voinescu a precizat că a auzit "grozăvii" drept comentarii la rezultatul bacalaureatului cum ar fi că s-a picat la bacalaureat din cauza lui Traian Băsescu sau a PDL.

În acest an, promovabilitatea la bacalaureat este de 44,47% la nivel naţional, înaintea contestaţiilor.

Ministerul Educaţiei a înregistrat 661 de eliminări la prima sesiune a bacalaureatului, candidaţii daţi afară de la test pentru fraudă nemaiputând susţine examenul în toamna acestui an şi nici în vara anului viitor.

Fostul ministru al Educaţiei Andrei Marga a declarat că procentele de promovabilitate la bacalaureat sunt "alarmante", el afirmând că una din cauzele actualei situaţii din învăţământ este faptul că preşedintele Traian Băsescu "a numit miniştri diletanţi, unii plagiatori sau persoane cu probleme psihice, care au introdus măsuri necugetate în sistem, ce-şi vădesc acum efectele".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici