- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (18.03.2014, 12:30)
- Valentina Postelnicu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PDL insistă în Senat că grupul PC este ilegal. Tăriceanu amână tranşarea subiectului
Grupul PDL din Senat a deschis din nou, marţi, în plen, subiectul constituirii neregulamentare a grupului PC, însă nici de această dată nu s-a ajuns la un rezultat, Călin Popescu Tăriceanu amânând discuţia pe săptămâna viitoare.
Urmărește
333 afișări
Calin Popescu Tăriceanu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Liderul grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a declarat în plen că cei şapte senatori trebuie să fie aleşi pe listele aceluiaşi partid, precizând că în decembrie 2013, al şaptelea coleg dintr-un grup a plecat şi au rămas doar şase. În acest caz, grupurile parlamentare, la începutul oricărei sesiuni, este obligat de Regulamentul Senatului să prezinte conducerea grupului şi denumirea grupului, precum şi componenţa sa numerică şi nominală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
"Este şi pe site, componenţa numerică este alcătuită din şase persoane de la PC şi o persoană venită ulerior. Este ilegală constituirea, în acest condiţii, ca efect al constituirii grupului", a spus Oprea, precizând că, mai mult, secretariatul tehnic a dat curs angajării de persoane pentru funcţionarea acestui grup parlamentar neregulamentar constituit.
"Este un lanţ de lucruri în afara Regulamentului Senatului", s-a plâns Dumitru Oprea, precvizând că preşedintele de şedinţă trebuie să prezinte, în prima şedinţă publică, modificările aduse componenţei grupurilor parlamentare.
"Nu este niciun vot, se constată şi se execută", a mai spus liderul grupului PDL.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a propus grupului PDL două variante: fie o discuţie informală a tuturor liderilor de grup pe acest subiect, luni, înainte de şedinţa Biroului permanent, sau se pune subiectul pe ordinea de zi a Biroului permanent de luni, care va lua o decizie, dacă este cazul, în urma prezentării punctelor de vedere de către ambele părţi.
"Domnule preşedinte, apreciez şi am apreciat şi săptămâna trecută, că aţi făcut exact aceeaşi ofertă. Mi-e ruşine să mai dau ochii cu lumea, fiindcă mi s-a zis luni, înainte de Biroul permanent şi am venit ieri (luni - n.r.) şi nu s-a întâmplat nimic", a răspuns Dumitru Oprea.
El a continuat: "Dacă dumneavoastră spuneţi, acum, că peste o săptămână va fi mai bine, rămân tot optimist".
Senatorul PNL Tudor Barbu, care a fost anterior în grupul PC şi în grupul PPDD, a luat la rândul său cuvântul, precizând că "traseismul politic pe care l-a efectuat în ultima perioadă Partidul Conservator nu ar merita intervenţia sa elegantă".
"Partidul Conservator are dreptul la acest grup, dar nu are dreptul să se numească PC, dacă citim cu atenţie scriptele pe baza cărora funcţionăm. (...) Au drept să fie grup mixt, nu au voie să se numească grup PC, pentru că nu au şapte membri votaţi pe aceeaşi listă de partid", a mai spus Barbu.
Senatoarea PC Cristiana Anghel a comentat, la rândul ei, precizând că Regulamentul Senatului beneficiază de 20 - 30 de decizii ale Curţii Constituţionale de care senatorii nu au luat cont şi nu au făcut modificările necesare.
"Dacă în Statutul parlamentarilor, la articolul 33, se vorbeşte despre înfiinţarea unui grup, nu poţi tu, prin Regulament, să spui după aceea că este şi de funcţionare. Dacă domnul profesor (senatorul PDL Dumitru Oprea - n.r.) vrea să se lămurească, nu are decât să facă o cerere sau plângere către Curtea Constituţională. Ne-a ameninţat că face plângere penală. Mă rog la Dumnezeu să o facă, pentru că, astfel, eu voi putea să fac plângere împotriva lui, pentru denunţ calomnios", a spus senatoarea PC.
Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a încheiat aceste dezbateri, afirmând că acest punct nu este pe ordinea de zi şi că se va tranşa la şedinţa Biroului permanent de săptămâna viitoare.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe