PDL nu va participa la plenul reunit pentru declaraţia privind demisia preşedintelui

Parlamentarii PDL nu vor participa, miercuri, la plenul reunit pentru adoptarea declaraţiei pe tema demisiei preşedinteului Traian Băsescu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe.

Urmărește
158 afișări
Imaginea articolului PDL nu va participa la plenul reunit pentru declaraţia privind demisia preşedintelui

PDL nu va participa la plenul reunit pentru declaraţia privind demisia preşedintelui (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

”Noi nu o să participăm la şedinţă. Nu vrem să girăm această mascaradă politică a lui Ponta şi Tăriceanu privind demisia de onoare a preşedintelui Băsescu. E neconstituţională cererea lor. Noi aşa am hotărât”, a spus Gheorghe.

El a făcut această declaraţie pentru MEDIAFAX după o şedinţă a deputaţilor şi senatorilor PDL.

Gheorghe a spus că nu ştie ce vor face liberalii la şedinţa de miercuri a Parlamentul: ”Nu ştiu ce vor face, noi asta am hotărât”.

Senatorul PNL Teodor Atanasiu a declarat, luni, că este convins de faptul că parlamentarii PDL vor fi de acord cu senatorii PNL în ceea ce priveşte poziţia asupra declaraţiei Parlamentului pentru demisia de onoare a lui Traian Băsescu, precizând că este vorba de un gest politic şi nu unul juridic.

"PDL a pus problema procedural, dacă Parlamentul României, care poate demite preşedintele, de ce face acest hazliu gest de a-i cere demisia şi nu de a-l demite şi, dacă sunt întrunite măsurile legale privind demiterea preşedintelui, adică dacă sunt probele prevăzute de legislaţie şi Constituţie în ceea ce înseamnă demiterea preşedintelui. Ori noi am spus că aici nu este vorba de aşa ceva, ci este vorba doar de o simplă declaraţie politică, o declaraţie prin care nu avem nevoie de probe şi nu e vorba de demitere. Şi atunci, fiindcă noi am cerut în repetate rânduri plecarea preşedintelui Traian Băsescu din funcţie (...) considerăm că pentru faptele pe care le-a făcut nici Victor Ponta nu e mai departe decât preşedintele Traian Băsescu şi ar trebui să plece împreună", a spus senatorul PNL.

Atanasiu a fost întrebat dacă nu este un semnal prost din partea PNL şi PDL faptul că au exprimat poziţii diferite faţă de declaraţia privind demisia de onoare a lui Traian Băsescu.

"Sunt convins că, după ce vor înţelege că este vorba de o poziţie politică şi nu este vorba de o procedură tehnică, şi colegii de la PDL vor fi de acord cu noi", a răspuns Atanasiu.

Preşedintele Organizaţiei PNL Bucureşti, deputatul Eugen Nicolăescu, a declarat, luni, că la nivelul grupurilor parlamentare al PDL şi PNL va exista o poziţie comună în cazul în care se va decide o şedinţă a Parlamentarului pentru a cere demisia preşedintelui Băsescu.

Nicolăescu a fost întrebat care va fi poziţia PNL şi a PDL în cazul unei şedinţe a Parlamentului pe tema demisiei preşedintelui Traian Băsescu.

"Deocamdată nu există o convocare a Parlamentului, diseară o să fie o şedinţă reunită a Birourilor Permanente. Ca o precizare, să nu mai fie dubii, am decis la nivelul celor două grupuri parlamentare PNL şi PDL că poziţia politică va fi coordonată în Parlament. În consecinţă, după ce vom vedea ce vor hotărî Birourile Permanente diseară, vom vedea dacă va fi plen reunit, cu ce ordine de zi, după care liderii grupurilor parlamentare îşi vor coordona poziţia astfel încât să avem o poziţie comună şi unitară a PNL şi a PDL", a precizat Eugen Nicolăescu.

El a arătat că nu se poate antrepronunţa pe această temă.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a declarat luni că grupul senatorilor liberali a decis că va vota în favoarea declaraţiei privind demisia preşedintelui Traian Băsescu, cerând însă şi includerea unei solicitări privind demisia din funcţia de premier şi a lui Victor Ponta.

El a menţionat că în cazul în care majoritatea parlamentară nu va accepta completarea propusă de PNL, parlamentarii liberali vor vota totuşi în favoarea declaraţiei.

Haşotti a precizat că în timpul şedinţei de grup a senatorilor PNL l-a sunat pe preşedintele interimar al partidului, Klaus Iohannis, care i-a spus că, din punctul său de vedere, parlamentarii trebuie să aibă poziţia pe care o consideră dânşii.

Liderul PNL a fost întrebat de ce liberalii şi democrat-liberalii au poziţii diferite în acest subiect. "Suntem încă două partide diferite", a replicat Haşotti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici