PDL va iniţia o lege de anulare a pensiilor parlamentarilor

Liderul PDL, Emil Boc, a anunţat, luni, că democrat-liberalii vor iniţia o propunere legislativă de anulare a pensiilor parlamentarilor, el anunţând, totodată, că senatorii şi deputaţii PDL care au votat pentru mărirea pensiilor parlamentarilor nu au ştiut despre ce era vorba.

Urmărește
11 afișări
Imaginea articolului PDL va iniţia o lege de anulare a pensiilor parlamentarilor

PDL va iniţia o lege de anulare a pensiilor parlamentarilor

Biroul Permanent Naţional al PDL a adoptat o decizie prin care mandatează grupurile senatorilor şi deputaţilor democrat-liberali să iniţieze o propunere legislativă de anulare a pensiilor parlamentarilor, a anunţat Emil Boc.

Împotriva acestei decizii nu s-a înregistrat niciun vot, singurul membru al BPN care s-a abţinut fiind secretarul executiv al PDL Costică Canacheu.

Canacheu este deputat şi candidează pentru un nou mandat în Camera Deputaţilor, într-un colegiu din Sectorul 1.

"Vom modifica Statutul deputaţilor şi senatorilor, prin care vom elimina prevederile care vizează pensiile parlamentarilor, adică să nu beneficieze de niciun fel de privilegiu suplimentar faţă de orice alt cetăţean care primeşte o pensie", a explicat Emil Boc iniţiativa PDL.

El a susţinut că votul dat de membrii Birourilor Permanmente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru Hotărârea privitoare la majorarea pensiilor parlamentarilor este "o aberaţie fără precedent care ar trebui să intre în analele prostiei din România".

Boc şi-a apărat proprii parlamentari care au votat această decizie, susţinând că "au votat ceea ce nu au ştiut".

O majorare a pensiilor parlamentarilor, care poate ajunge până la 2.000 de lei, a fost aprobată, într-o şedinţă a conducerii celor două Camere din 24 septembrie, printr-o hotărâre care a fost publicată marţi în Monitorul Oficial, scrie Evenimentul Zilei, în ediţia de vineri. Conform cotidianului citat, majorarea, care în unele cazuri ajunge şi la 2.000 de lei, a fost votată în unanimitate, însă nu în plen, ci într-o şedinţă a conducerii celor două Camere, din 24 septembrie.

Potrivit sursei citate, a fost adoptată o hotărâre prin care se schimbă "normele metodologice" de aplicare a legii în vigoare. Practic, s-a decis ca la calculul pensiei de parlamentar (care poate ajunge şi la 80% din venit) să nu se mai ţină cont de media indemnizaţiei de bază pe ultimele 12 luni, ci doar de indemnizaţia brută din ultima lună, incluzând avantajele financiare ale funcţiei, susţine Evenimentul Zilei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici