PDL vrea dezbaterea de urgenţă a Legii pensiilor în Parlament

Grupurile parlamentare ale PDL şi-au însuşit Legea privind sistemul unitar de pensii, pentru care Guvernul Boc intenţiona să-şi asume răspunderea şi vor cere, marţi, conducerilor celor două Camere ale Parlamentului dezbaterea acesteia în procedură de urgenţă, a declarat deputatul PDL Sulfina Barbu.

Urmărește
24 afișări
Imaginea articolului PDL vrea dezbaterea de urgenţă a Legii pensiilor în Parlament

PDL vrea dezbaterea de urgenţă a Legii pensiilor în Parlament (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Barbu a precizat, marţi, la o conferinţă de presă, că PDL a făcut acest demers deoarece parlamentarii au responsabilitatea de a îndeplini angajamentele României faţă de instituţiile europene, Banca mondială, Comisia Europeană şi FMI, care cer ca, până la sfîrşitul lunii decembrie, să fie adoptată această lege a sistemului unitar de pensii.

Ea a spus că parlamentarii PDL vor anunţa Birourile Permanente ale celor două Camere că doresc adoptarea acestei legi în procedură de urgenţă. "Pe lângă declaraţiile demagogice ale unor politicieni, gen Mircea Geoană şi Crin Antonescu, PD-L vine cu fapte concrete şi facem apel la toţi parlamentarii să fie responsabili şi să se aplece asupra acestei iniţiative legislative necesară ţării", a afirmat Sulfina Barbu.

La rândul său, liderul grupului PDL, Mircea Toader, a declarat că PDL cere conducerilor Camerei Deputaţilor şi Senatului să introducă de urgenţă în dezbaterea plenului Parlamentului proiectul de lege iniţiat la începutul acestui an de democrat-liberali care prevede desfiinţarea pensiilor privilegiate ale parlamentarilor.

Toader a precizat că această propunere legislativă a PDL a fost avizată negativ de către comisia privind statutul deputaţilor şi senatorilor, iar parlamentarii democrat-liberali doresc să solicite plenului retrimiterea actului la acestă comisie pentru a primi un aviz favorabil.

"Vom solicita reîntoarcerea proiectului la Comisia pentru statutul deputaţilor şi senatorilor pentru a modifica raportul având în vedere declaraţiile tuturor politicienilor în favoarea desfiinţării pensiilor privilegiate ale parlamentarilor. Trebuie să se modifice statutul deputaţilor şi senatorilor astfel încât parlamentarii să dvină cetăţeni normali, cu o pensie normală", a adăugat Toader.

El a mai spus că dacă cele două Birouri Permanente nu vor fi de acord cu introducerea de urgenţă a acestei propuneri legislative pe ordinea de zi a plenului Parlamentului, cei care votează împotrivă trebuie să-şi asume public că nu doresc o asemenea iniţiativă.

Pe de altă parte, Sulfina Barbu a adăugat că Mircea Geoană a dat dovadă de "pură demagogie" când a anunţat că va introduce în Parlament o iniţiativă legislativă de desfiinţare a pensiilor privilegiate ale parlamentarilor, având în vedere că acest proiect de lege există în Parlament şi iniţiativ aparţine PDL.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu-Duvăz, a declarat, luni, că în maxim două săptămâni articolul din Statutul senatorilor şi deputaţilor care asimilează pensiile parlamentarilor cu cele ale magistraţilor va fi abrogat, în urma proiectului de lege depus la Parlament în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici