- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (21.05.2018, 23:59)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Peste 100 de articole discutate de comisia de cod administrativ/ Care sunt principalele schimbări
Comisia de cod administrativ a luat, luni, în discuţie peste 100 de articole, urmând ca dezbaterile să fie reluate marţi dimineaţa. Printre modificări sunt cele care vizează aparatatul viceprim-ministrului sau modul în care Guvernul exercită strategia de implementare a programului de guvernare.
Urmărește
712 afișări
Peste 100 de articole discutate de comisia de cod administrativ/ Care sunt principalele schimbări
Potrivit articolului susţinut de Guvern, “aparatul propriu de lucru al viceprim-ministrului este structură fără personalitate juridică, finanţată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, condusă de viceprim-ministru; în cadrul aparatului propriu de lucru al viceprim-ministrului îşi desfăşoară activitatea unul sau mai mulţi secretari de stat şi consilieri de stat, numiţi, respectiv eliberaţi din funcţie, prin decizie a prim-ministrului, la propunerea viceprim-ministrului".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
O altă modificare arată că Guvernul exercită funcţia de strategie şi cea de implementare, prin care se urmăreşte punerea în aplicare a Programului de guvernare. La acestea se adaugă funcţia de reglementare, prin care se asigură elaborarea cadrului normativ şi instituţional necesar în vederea realizării obiectivelor strategice; funcţia de administrare a proprietăţii statului, prin care se asigură administrarea proprietăţii publice şi private a statului, precum şi gestionarea serviciilor pentru care statul este responsabil; funcţia de reprezentare, prin care se asigură, în numele statului român, reprezentarea pe plan intern şi extern; funcţia de autoritate de stat, prin care se asigură urmărirea şi controlul aplicării şi respectării reglementărilor în domeniul apărării.
O articol susţinut de UNCJR arată că starea de incompatibilitate durează până la data încetării de drept a mandatului în care alesul local a exercitat o funcţie sau o calitate incompatibilă cu aceasta sau până la data la care a încetat funcţia sau calitatea care a determinat starea de incompatibilitate.
Totodată, “faptele savarsite de persoanele aflate in exercitarea demnitatilor publice sau functiilor publice ce determina existenta conflictului de interese sau a starii de incompatibilitate se prescriu in termen de 3 ani de la data savarsirii lor in conformitate cu prevederile art. 2.517 din Legea nr. 287/2009 privind Codul Civil republicata cu modificarile si completarile ulterioare.”
Printre cele 600 de articole care vizează modificări se mai află înfiinţarea Monitorului Oficical Local, evaluarea performanţelor profesionale individuale ale funcţionarilor publici pentru activitatea desfăşurată până la 31 decembrie.
Un proiect susţinut de UDMR arată că funcţionarii publici au obligaţia de a respecta demnitatea umană, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, cât şi de a adopta un comportament care să nu aducă atingere prestigiului corpului funcţionarilor publici în societate, atât în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, cât şi în afara acestuia.
Un alt proiect, al ALDE de această dată, prevede ca în cazul în care un consilier local absentează nemotivat de trei ori consecutiv de la şedintele cosiliului local să fie exclus din rândul consilierilor locali.
O modificare susţinută de PNL arată şi cine numeşte înlocuitorul prefectului în anumite cazuri. “În cazul în care nu s-a emis ordinul prevăzut la alin. (4), înlocuitorul de drept al prefectului este desemnat prin ordin comun al ministrului afacerilor interne şi a ministrului dezvoltării regionale şi a administraţiei publice.”
Citeşte şi: Premierul Dăncilă: Pilonul II de pensii nu se va desfiinţa. Nu exclud faptul că vom încerca să găsim soluţii pentru Pilonul I/ Pot să duc guvernarea până în anul 2020
Citeşte şi: Orban: Dragnea minte când spune că nu se va atinge de Pilonul II de pensii. Începem pregătirea strategiei pentru adoptarea moţiunii de cenzură
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe