Peste 8.000 de persoane au participat la manifestările de Ziua Maghiarilor, la Târgu Secuiesc

Peste 8.000 de persoane au participat, marţi, în centrul municipiului Târgu Secuiesc, judeţul Covasna, la manifestările organizate cu ocazia Zilei Naţionale a Maghiarilor de Pretutindeni, care au început cu defilarea în căruţe a locuitorilor şi cu cântece tradiţionale.

Urmărește
5 afișări

Manifestările din Târgu Secuiesc au început la prânz, cu defilarea tradiţională, în căruţe, a locuitorilor din comunele apropiate oraşului, oamenii purtând costume populare şi cântând muzică tradiţională.

Manifestarea, la care au fost prezenţi peste 8.000 de oameni, alături de autorităţi locale, lideri ai UDMR, PCM, CNS, a fost deschisă de viceprimarul municipiului, Szarvadi Jozsef, care a subliniat importanţa acestei sărbători.

La manifestare au fost prezente şi autorităţile locale, lideri ai UDMR, PCM, CNMT şi ai altor organizaţii maghiare, printre care şi preşedintele CJ Covasna, liderul UDMR Covasna, Tamas Sandor, şi preşedintele PCM Covasna, Kulcsar Terza Jozsef.

Discursuri au susţinut, printre alţii, senatorul UDMR Bokor Tibor şi liderul PCM Târgu Secuiesc, Lukacs Laszlo.

Iniţial fusese anunţat şi un discurs al preşedintelui PCM, Szasz Jeno, însă acesta şi-a contramandat în ultimul moment prezenţa la Târgu Secuiesc.

Manifestările s-au încheiat cu depuneri de coroane şi cu intonarea imnului secuiesc şi cel ungar.

Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, sărbătorită în 15 martie, este marcată în fiecare an aproape în fiecare localitate din judeţul Covasna.

Pe parcursul întregii zile au loc spectacole festive, ceremonii religioase şi comemorative în şcoli, biserici şi la monumentele mai multor eroi.

Manifestările principale au loc în centrul municipiului Sfântu Gheorghe şi la Târgu Secuiesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici