Peste jumătate din candidaţii propuşi de PDL Mureş provin din alte partide

Conducerea PDL Mureş a făcut publice, joi, numele persoanelor propuse pentru alegerile parlamentare, mai mult de jumătate dintre candidaţii propuşi provenind din alte partide.

Urmărește
85 afișări
Imaginea articolului Peste jumătate din candidaţii propuşi de PDL Mureş provin din alte partide

Peste jumătate din candidaţii propuşi de PDL Mureş provin din alte partide

Cei mai mulţi dintre candidaţi au fost membri PNL, dar există persoane care au venit la PDL din tabăra social-democrată sau de la ţărănişti.

Pentru colegiile din Târgu Mureş, PDL îi propune la Senat pe consilierul judeţean Mihai Poruţiu (fost PNŢCD, fost PNL, exclus în 2004 de liberali), iar pentru Camera Deputaţilor - pe consilierul local Doru Oprişan (care a urmat acelaşi traseu cu Poruţiu) şi pe actorul Nicu Mihoc.

Pentru colegiile din zona Sighişoara, la Senat este propus omul de afaceri Başa Petru, în timp ce pentru Camera Deputaţilor au fost nominalizaţi primarul din Albeşti, ajuns la al cincilea mandat, fost independent şi fostul primar din Iernut, Vasile Cornea, plecat din PSD.

Pentru colegiile din zona Reghin, la Senat este propus senatorul Mihail Antonie (fost PNL), iar la Camera Deputaţilor - fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei, Dumitru Matei, respectiv tânărul întreprinzător Ovidiu Vasu, ex-PSD.

"În colegiile aşa-zis maghiare avem candidaţi serioşi", a declarat preşedintele PDL Mureş, Dorin Florea, care a adăugat că pentru Senat, nominalizarea îl vizează pe Ladislau Schwartz (fost PNL, fost PLD), iar la Camera Deputaţilor sunt propuşi Eugen Crişan (ex-PNŢCD, fost viceprimar de Târgu Mureş) şi consilierul judeţeanTeodor Giurgea (fost PUNR şi membru ani de zile, până în această vară, al PNL).

"Ne-am propus să câştigm toate colegiile. Nu-l văd cu nimic mai prejos pe Ladislau Schwartz ca pe Marko Bela (căruia acesta îi va fi contracandidat, în colegiul pentru Senat, n.r.)", a declarat Florea.

În aceeaşi conferinţă, preşedintele PDL Mureş a spus că există posibilitatea să mai intervină modificări, în cazul în care candidaţii vor dori acest lucru, dar că "este exclus să fie careva paraşutat pe liste" de la nivel central.

Totodată, Florea a spus că de numele unora dintre candidaţi se leagă “interese serioase în viitorul Guvern”, pentru diverse posturi în ministere. El i-a nominat pe Dumitru Matei la învăţământ, pe Mihai Poruţiu (fost şef al Casei de Asigurări de Sănătate Mureş pe timpul Convenţiei Democrate - n.r.) la sănătate şi pe Doru Oprişcan (fost şef al Fondului Proprietăţii de Stat Mureş în aceeaşi perioadă - n.r.) la industrii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici