- Home
- Politic
- CONSTANŢA, (02.10.2017, 08:21)
- Cătălin Legănel
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Plagiatul", abordat de preşedintele Iohannis şi liderul PSD, la deschiderea anului universitar. Iohannis, la Constanţa, Dragnea, la Alexandria.
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat, luni, la deschiderea anului universitar, la Constanţa, că pentru a putea lupta împotriva ignoranţei universităţile trebuie să lupte pentru credibilitate, afectată în ultimul timp de scandalurile de plagiat. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la Alexandria, la începerea anului universitar, că plagiatul reprezintă o problemă, dar că sunt soluţii, el afirmând că a fost o perioadă ” în care prea mulţi şi-au dorit să fie doctori de dragul de a fi doctori”.
Urmărește
285 afișări
Preşedintele Klaus Iohannis participă la deschiderea anului universitar în Constanţa
„Pentru a putea lupta împotriva ignoranţei, pentru a putea deveni un reper moral şi o ancoră a statului de drept, universităţile româneşti trebuie să aibă o reputaţie solidă, bazată pe un nivel ridicat de credibilitate. Ani de-a rîndul această credibilitate a fost zguduită de o serie de scandaluri de plagiat. Din nefericire, chiar şi astăzi găsim scuze pentru a nu avea p bază de date publică a lucrărilor de doctorat. De asemenea, nu avem o soluţie permanentă pentru acreditarea şcolilor doctorale. Toate aceste probleme pot afecta credibilitatea diplomelor absolvenţilor noştri pe plan internaţional punându-i în dezavantaj chiar pe cei care au depus eforturi considerabile pentru a-şi finaliza studiile. Nu este de acceptat să ne batem joc de eforturile lor pentru a proteja reputaţia persoanlă a unui număr de indivizi care şi-au dorit un titlu academic pentru care nu au fost realemente pregătiţi. Nu este drept ca un brevet românesc să nu fie pus pe un picior de egalitate cu unul din Europa de Vest”, a declarat Klaus Iohannis.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Totodată, şeful statului a spus că putem avea „o ţară ca afară”, doar dacă am avea şi universităţi „ca afară”, care promovează adevărul, gândirea critică şi moralitatea.
„De foarte multe ori auzim sintagma <Vrem o ţară ca afară>. Se poate, dar pentru a avea o ţară ca afară avem nevoie în primul rând de universităţi ca afară, universităţi care promovează adevărul, gândirea critică şi moralitatea în toate activităţile lor. De exemplu, mi-ar plăcea dacă universităţile ar ajuta la demontarea diverselor mituri nefondate, pe care încă le regăsim în spaţiul public. Unul dintre ele, pentru a mă referi chiar la învăţământul superior, este mitul conform căruia prea mulţi tineri merg la facultate. România este de fapt şi regretabil, pe ultimul loc din UE, din punctul de vedere al tinerilor de 30 – 34 de ani care au terminat studii superioare, iar acest lucru afectează competitivitatea ţării noastre şi, implicit, bunăstarea noastră, a tuturor”, a mai spus Ioahnnis.
Preşedintele a precizat, însă, că nu trebuie încurajată existenţa unor universităţi „cu grave probleme de management educaţional doar de dragul statisticii”.
Klaus Iohannis a mai declarat că România are nevoie de înalţi specialişti, care studiază în universităţi, darşi de meseriaşi bine calificaţi.
„Sunt lucruri care ar fi bine să se dezbată mai des în spaţiul public şi poate chiar şi în Parlament”, a mai spus Iohannis.
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent, luni, la Constanţa, unde a asistat la ceremonia de deschidere a anului universitar, eveniment organizat în Piaţa Ovidiu de toate cele trei instituţii de învăţământ superior de stat din municipiu, transmite corespondentul Mediafax.
Festivitatea de deschidere a noului an universitar a fost programat să înceapă la ora 11.00, şi, în premieră, studenţii şi profesorii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” au participat alături de celelalte instituţii de învăţământ superior de stat din Constanţa, Universitatea „Ovidius” şi Universitatea Maritimă.
Evenimentul a fost dedicat memoriei poetului roman Publius Ovidius Naso, de la a cărui trecere în eternitate se împlinesc 2.000 de ani.
Pentru evitarea aglomeraţiei şi crearea de ambuteiaje în trafic, Regia Autonomă de Transport în Comun Constanţa va asigura transportul persoanelor care vor participa la acest eveniment, prin prelungirea liniilor de autobuze 42 şi 48 până la Poarta 1, în intervalul orar 09.00 - 13.00.
Dragnea: Plagiatul, o problemă; Prea mulţi şi-au dorit să fie doctori doar de dragul de a fi doctori
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la Alexandria, la începerea anului universitar, că plagiatul reprezintă o problemă, dar că sunt soluţii, el afirmând că a fost o perioadă ” în care prea mulţi şi-au dorit să fie doctori de dragul de a fi doctori”.
”Plagiatul este o problemă, adică cei care plagiază nu sunt în regulă. (...) Soluţiile sunt prezente acum. M-am abţinut tot timpul să spun, dar poate că prea mulţi au dorit sau a fost o perioadă în care prea mulţi şi-au dorit să fie doctori de dragul de a fi doctori în ceva anume, nu neapărat în specializarea lor. Poate e mai multă rigoare atunci când se aleg sau se decid doctoranzii”, a spus Liviu Dragnea.
Citeşte şi: #CentenarulRosu | Moştenirea grea a cuvintelor comuniste. De ce nu mai folosim "miliţie" şi "tovarăş"
Citeşte şi: Referendum în Catalonia| 90% dintre catalani s-au pronunţat pentru independenţa faţă de Spania, după numărarea a peste 2,2 milioane de voturi / Sindicatele pregătesc o grevă regională | VIDEO, FOTO
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: #CentenarulRosu | Moştenirea grea a cuvintelor comuniste. De ce nu mai folosim "miliţie" şi "tovarăş"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe