- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (10.01.2020, 16:13)
- Elena Crangasu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Planul pentru guvernare al USR: Modificări la impozitarea muncii, pilonul de pensii şi sănătate
Surse politice din USR au declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că partidul are în plan elaborarea unor măsuri, parte din programul „cu care mergem la negocieri” pentru intrarea la guvernare. USR doreşte taxe zero până la salariul minim, tranziţia de la pilonul I la pilonul II de pensii.
Urmărește
657 afișări
Planul pentru guvernare al USR: Modificări la impozitarea muncii, pilonul de pensii şi sănătate
„Ne-am gândit la nişte măsuri, parte din pregătirea pentru guvernare. Noi singura restricţie majoră este să nu formăm niciun Guvern cu PSD şi nu discutăm cu ei. Programul este cu ce mergem noi la negocieri şi vrem ca formarea noului Guvern, de patru ani, sperăm, să se facă pe baza unei negocieri mai ample, în alte ţări din Europa, durează o lună două, la noi nu e aşa”, au declarat surse din USR, vineri, pentru MEDIAFAX.
Printre măsurile propuse de aceştia se află reducerea graduală a impozitării muncii, prin zero taxare până la salariul minim.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
„Propunerea este să ajungem la zero taxare până la salariul minim. Adică dacă ai vreo 2.000 de lei, să ai 2.000 de lei în mână. După, începe taxarea”, au explicat sursele.
Totodată, în sprijinul acestei măsuri ar veni şi eliminarea PNDL şi pensiile speciale, care ar compensa impactul asupra bugetului pe măsura care elimină taxele până salariul minim.
„Este o cheltuială mare la buget odată cu PNDL şi odată cu aceste pensii, care merg pe principii contributive, iar astea sunt două dintre sursele de compensare a impactului asupra bugetului pe măsura de zero taxare până la salariul minim. Pe de altă parte, compensarea se realizează că există şi mai multe locuri de muncă, asta s-a văzut şi pe domeniul construcţiilor, când s-a redus taxarea a crescut numărul de angajări”, au argumentat sursele.
O altă măsură ar viza tranziţia de la pilonul I la pilonul II de pensii.
„Pilonul II, practic, prin 2050 o să fie 2 pensionari şi ceva la un angajat. Sistemul de contribuţie prin care cei care lucrează acum plătesc pentru cei care sunt acum la pensie, pilonul I, nu e sustenabil, şi atunci, România a început de acum câţiva ani, o tranziţie, cumva să existe doar pilonul II, procesul ăsta a fost deraiat de guvernarea PSD. Noi vrem să schimbăm acest lucru”, au argumentat sursele din USR.
Totodată, USR doreşte ca banii proveniţi din resursele naturale, petrol şi gaze din Marea Neagră să meargă şi către „compensarea asta de dezechilibru în sistemul de pensie, pe model norvegian”.
Partidul doreşte să intervină şi la nivelul sistemului de sănătate, prin introducerea unor alternative la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
„La sistemul de sănătate, în momentul de faţă, e un singur asigurator mare care ştim cât de bine funcţionează şi am dori să permitem posibilitatea cetăţenilor să apeleze şi la o asigurare diferită pe piaţă, ca să existe o concurenţă şi serviciile să fie mai bune”, au precizat sursele.
Sursele din USR au motivat că partidul doreşte să se poziţioneze diferit de ceilalţi actori politici.
„În ultimul timp, prin clasa politică, e un concurs de populism, când eşti în Opoziţie ceri să se dea bani mai mulţi, când eşti la putere, câteodată zici nu prea sunt”, au argumentat acestea.
Echipa Dan Barna a pus la dispoziţia membrilor partidului, înainte de începerea referendumului intern, documentul doctrinei pentru poziţionarea ca partid de centru dreapta modern. În document, este prezentat planul de acţiune, structurat în cinci paşi şi 10 pachete de politici pentru guvernarea USR.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Legătura neștiută dintre Călin Georgescu și Elena Lasconi! Dezvăluirea făcută de Dan Diaconescu
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe