PLD va propune PD o alianţă tip „uniune de partide” şi liste comune la alegerile din 2008 - surse

PLD pregăteşte un document strategic privind colaborarea viitoare cu PD, în contextul rezultatelor alegerilor europarlamentare, liberal-democraţii dorind să le propună democraţilor constituirea unei alianţe tip „uniune de partide” şi participarea pe liste comune la alegerile din 2008.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului PLD va propune PD o alianţă tip „uniune de partide” şi liste comune la alegerile din 2008 - surse

PLD va propune PD o alianţă tip „uniune de partide” şi liste comune la alegerile din 2008 - surse

Potrivit unor surse din PLD, conducerea formaţiunii lucrează la o strategie privind colaborarea cu „partenerii” democraţi, avându-se în vedere rezultatele bune obţinute de liberal-democraţi la alegerile europarlamentare din 25 noiembrie.

Astfel, PLD ar urma să propună Partidului Democrat constituirea într-o alianţă tip „uniune de partide”, în care fiecare formaţiune să îşi păstreze identitatea şi structurile de partid, decizia urmând a se lua într-un for comun de conducere al celor două formaţiuni.

Formula propusă de PLD este foarte asemănătoare cu cea a fostei Alianţe D.A., fiind posibil, totuşi, ca titulatura să nu includă cuvântul „alianţă”, din cauza asocierii cu Alianţa D.A., ci mai degrabă formula de „uniune”, nefiind exclusă nici introducerea cuvântului „popular”, pentru conturarea direcţiei doctrinare de dreapta a celor două partide.

PLD va mai propune PD participarea pe liste comune la alegerile locale şi parlamentare din 2008, analiza liberal-democraţilor luând în calcul faptul că cele două partide, urmând un trend crescător în sondaje, prin constituirea într-o alianţă, să poată câştiga confruntarea cu electoratul în 2008 cu un scor detaşat faţă de celelalte formaţiuni de pe scena politică şi să poată forma viitorul Guvern.

Strategia PLD urmează să fie dezbătută şi validată în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului care va avea loc miercuri, 5 decembrie, în prealabil, conducerea PLD având stabilită şi o şedinţă a Biroului Executiv Central, marţi, 4 decembrie.

De altfel, liberal-democraţii îşi propun ca, imediat după dezbaterea în Delegaţia Permanentă, să prezinte această propunere de constituie a unei alianţe Partidului Democrat şi să reia întâlnirile săptămânale cu aceştia.

Iniţial, şedinţa Delegaţiei Permanente a PLD fusese stabilită, de principiu, pentru data de joi, 29 noiembrie, în aceeaşi zi cu consultările dintre şeful statului şi partidele politice.

Este posibil ca liberal-democraţii să dorească să îi prezinte şefului statului această strategie privind viitorul PLD-PD, înainte de a se lua o decizie a Delegaţiei Permanente, săptămâna viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici