- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Plenul Camerei a respins cererea opoziţiei privind comisia de anchetă în cazul Anastase
Plenul Camerei a respins marţi cererea opoziţiei privind înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă în legătură cu modul în care a fost dat votul la Legea Pensiilor într-o şedinţă condusă de Roberta Anastase.
Plenul Camerei a respins cererea opoziţiei privind comisia de anchetă în cazul Anastase (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)
Pentru propunerea PNL şi PSD au votat 116 parlamentari, 109 au fost împotrivă şi şapte s-au abţinut.
Marton Arpad (UDMR) a arătat că propunerea PSD şi a PNL nu a obţinut majoritatea celor prezenţi, fiind nouă parlamentari care nu au votat.
Liderul deputaţilor PNL a prezentat marţi în plenul Camerei o listă cu semnături ale parlamentarilor liberali şi PSD+PC prin care se solicită înfiinţarea unei comisii de anchetă care să analizeze modul în care s-a dat votul final la Legea pensiilor într-o şedinţă condusă de Roberta Anastase.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
-
Alegerile prezidenţiale din SUA 2024: Măsuri de securitate, luate în ziua votului în mai multe state americane
-
Viktor Orbán ia în batjocură ideea că România este mai bună decât Ungaria: „Cine crede asta, să se mute acolo”
PNL şi PSD i-au acuzat pe preşedintele Camerei, Roberta Anastase, şi pe secretarul Sever Voinescu că au "fraudat" votul la legea pensiilor, această lege fiind adoptată în lipsa deputaţilor opoziţiei. Liberalii şi social-democraţii au arătat faptul că, din înregistrările video ale şedinţei din 15 septembrie, când a fost adoptată legea pensiilor, se observă că nu au fost suficienţi parlamentari în sală pentru a trece o lege organică.
PSD a depus, pe 21 septembrie, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală împotriva preşedintelui Camerei, Roberta Anastase, şi a secretarului Sever Voinescu pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi fals în declaraţii publice.
Cererea are drept consecinţă constituirea unui dosar de urmărire penală.
Reprezentanţii opoziţiei au contestat Legea pensiilor la Curtea Constituţională şi au protestat, absentând de la şedinţele Biroului Permanent.
Ca urmare, şedinţele în plen ale Camerei Deputaţilor de săptămâna trecută au fost conduse de vicepreşedintele Ioan Oltean (PDL), Roberta Anastase aflându-se în Parlament, dar în cabinetul său.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO