- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (29.11.2017, 11:47)
- Iasmina Ardelean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PMP, PNL şi USR au părăsit plenul Senatului, ca protest faţă de declaraţia comună semnată de Dragnea şi Tăriceanu/ Şedinţa, suspendată din lipsă de cvorum
PMP a părăsit, miercuri, şedinţa de plen a Senatului, în semn de protest faţă de respingerea propunerii Opoziţiei de a se introduce pe ordinea de zi o dezbatere privind declaraţia comună semnată în numele Parlamentului de preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.
Urmărește
1358 afișări
PMP a părăsit plenul Senatului, ca protest faţă de declaraţia comună semnată de Dragnea şi Tăriceanu
Şi grupurile parlamentare ale PNL şi USR au părăsit, miercuri, plenul Senatului, în semn de protest faţă de poziţia comună semnată în numele Parlamentului de preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, ca reacţie la comunicatul Departamentului de Stat al SUA.
După o pauză de consultări între liderii grupurilor PSD, PNL, USR şi UDMR, senatorii liberali şi membrii grupului USR de la Senat au decis să părăsească sala de plen.
Şedinţa plenului Senatului a fost suspendată din lipsă de cvorum.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Senatorii PMP au fost primii care au părăsit sala de plen în semn de protest faţă de respingerea propunerii Opoziţiei de a se introduce pe ordinea de zi o dezbatere privind declaraţia comună semnată în numele Parlamentului de preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.
Gorghiu, despre declaraţia semnată de Dragnea şi Tăriceanu: Eu şi grupul PNL ne simţim jigniţi
Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat, miercuri, că atât ea, cât şi grupul senatorial al liberalilor se simt jigniţi că nu li s-a cerut părerea în ceea ce priveşte comunicatul comun semnat în numele Parlamentului de Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.
„Nu există alt loc decât plenul Senatului României unde un subiect de genul celui de ieri poate fi consultat. Nu poţi să expediezi într-un comunicat, pe care îl asumi în numele Parlamentului o poziţie, dacă nu ai discutat cu colegii. Iar eu mă simt jignită împreună cu grupul PNL că nu mi s-a cerut părărea şi vă invoc articolul din Regulamentul comun şi anume art. 13 pct. 23 spune foarte clar: <<Declaraţiile, mesajele sau alte acte cu cararcter exclusiv politic se discută în plenul reunit>>”, a susţinut Gorghiu, miercuri, în şedinţa de plen a Senatului.
Băsescu: Comunicatul Departamentului de Stat trebuie luat foarte în serios. E expresia neîncrederii
Liderul PMP, Traian Băsescu, a declarat miercuri, în şedinţa plenului Senatului, că trebuie luat „foarte în serios” comunicatul Departamentului de Stat cu privire la legile justiţiei, precizând că acesta reprezintă „expresia neîncrederii”.
„S-a încercat diminuarea importanţei comunicatului Departamentului de Stat. Vreau să ştiţi că această poziţie este poziţia oficială a SUA, de la preşedintele Trump, până la orice demnitar al statului american. (..) El (n.r. comunicatul de presă) este expresia neîncrederii şi cine crede că Departamentul de Stat este o instituţie fără memorie instituţională, se înşală. La Departamentul de Stat se ştie că o comisie specială nu este în firea funcţionării Parlamentului şi când la conducerea comisiei speciale care discută legile justiţiei îl pui pe domnul Iordache, care şi-a făcut o formidabilă etichetă în februarie, nu are cum să nu apară neîncrederea din nou. De aceea, din aceste motive, vreau să atenţionez: comunicatul Departamentului de Stat trebuie luat foarte în serios, pentru că exprimă neîncredere şi, doi, resping ideea că poziţia celor doi şefi de Camere este şi poziţia mea sau a PMP”, a declarat Traian Băsescu.
PNL, USR şi PMP au cerut să se introducă pe ordinea de zi o dezbatere privind declaraţia comună semnată de preşedinţii celor două Camere, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, şi dată în numele Parlamentului, ca reacţie la comunicatul Departamentului de Stat al SUA. Senatorii au respins această propunere cu 46 de voturi „împotrivă” şi 25 „pentru”.
Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au semnat, marţi, o poziţie comună faţă de comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA, transmiţând că dezbaterile, deciziile şi voturile din Parlament se desfăşoară în numele suveranităţii poporului şi nu pot face obiectul niciunei forme de presiune.
Statele Unite au anunţat, luni seara, că îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu modificările propuse de Comisia parlamentară specială, avertizând că măsurile riscă să afecteze acţiunile de combatere a corupţiei şi independenţa justiţiei din România.
„SUA constată cu îngrijorare că Parlamentul României are în vedere adoptarea de legislaţie care ar putea submina lupta împotriva corupţiei şi ar slăbi independenţa judiciară în România. Această legislaţie, propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele înregistrate de România în ultimii ani pentru construirea unor instituţii judiciare puternice, protejate de amestec politic. Îndemnăm Parlamentul României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei", se arată în comunicatul transmis de Departamentul de Stat al SUA.
Citeşte şi: Solomon (PSD), despre comunicatul SUA: Rachetele Patriot şi avioanele sunt taxa haraciului?
Citeşte şi: SCANDAL în Parlament pe tema răspunsului dat de Dragnea şi Tăriceanu Departamentul de Stat al SUA. PSD: Rachetele Patriot şi avioanele sunt taxa haraciului?/ PNL cere explicaţii pentru "periclitarea imaginii României"
Citeşte şi: Guvernul decide astăzi majorarea salariului minim brut pe ţară, de la 1450 la 1900 de lei
Citeşte şi: Bugetul Camerei Deputaţilor pe anul 2018 intră, miercuri, în sesiunea de vot final a plenului
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Protest USR la Parlament. Deputaţii, la discuţii cu Dragnea în biroului lui | FOTO, VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe